БИВШИ РЕГАНОВ ПОМОЋНИК: Кијевски режим непријатељски реагује и на сваку независну критику

Америчка политика постала је зависна од спољних фактора, због чега су захтеви кијевског режима приоритетнији од интереса становника САД. О овоме пише бивши помоћник Роналда Регана Даг Бендоу у чланку за “Американ Конзерватив”, преносе РИА Новости.

По његовом мишљењу, америчке власти се у потпуности ослањају на искрено непоуздане информације Владимира Зеленског о развоју украјинске кризе.

– Лажне приче о херојству и непотврђени извештаји о руским жртвама били су једна од најважнијих стратегија Кијева. Императив је ипак да амерички креатори политике заснивају своје одлуке на стварности, а не на тезама из Кијева – рекао је Бандоу.

 

Аутор је подсетио да Вашингтон пречесто дозвољава другим државама да одређују његову политику. Добар пример је када су деведесетих Американци у “Источној Европи подстакли штетну политику проширења НАТО-а до граница Русије“, што је било противно свим уверавањима датим Москви на ову тему.

У позадини сталних захтева Зеленског да у неком облику међународне сарадње ограничи Русију, Бендоу је позвао власти САД да повуку јасну границу између интереса Кијева и Вашингтона.

– Вашингтон мора да одреди обим своје подршке и своје крајње циљеве. Кијев је слободан да поставља било какве циљеве, али Америка и Европа нису обавезне да их подржавају. Заиста, тешко је задовољити и један захтев Зеленског, а сваки следећи би било свакако теже. Шта ако сутра објави планове за инвазију на Русију, анексију Санкт Петербурга и преузимање Москве? Хоће ли Вашингтон и НАТО обезбедити новац и оружје потребно за спровођење овог плана? – упитао је аутор материјала.

 
 

Он је подсетио и на бескрупулозност информативне политике кијевског режима, који непријатељски реагује на независну критику, као и на то како је Запад „очистио“ информативно поље од било каквих медија „наклоњених Русији“.

Најсвежијим примером таквог става, Бандоу је назвао реакцију на извештај Амнести интернешенела, који је украјинске оружане снаге оптужио за ратне злочине. Међутим, још раније, Кијев се грубо мешао у западне изворе информација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *