Аутобус са децом из Србије преврнуо се у Бугарској, има повређених

Аутобус са децом из Србије преврнуо се у Бугарској, у удесу има више повређених, а погинулих нема
 
Аутобус је слетео са пута у јарак и преврнуо се на бок на путу „Тракија“ код Старе Загоре, удаљеног 217 километара од Софије. Станимир Станев, заменик главног секретара бугарског министарства унутрашњих послова, казао је непосредно после несреће да је повређено најмање 10 особа, пренели су бугарски медији.
У аутобусу је било 48 особа, већином деца, која су се враћала са Црног мора.
Бугарски медиј bg-voice наводи да је у болници на прегледима 17 путника од којих најмлађи има шест година, преноси Танјуг.
Тужилац Сијка Милева рекла је за bg-voice да је у болници осморо теже повређене деце и четворо одраслих. Према њеним речима, двоје повређене деце је у озбиљном стању.
Портал наводи да је у возилу било 38 деце и 11 одраслих и да су успели да изађу из аутобуса кроз прозоре.
Неки од њих су поломили и предње и задње стакло да би изашли.
Деца су путовала из Несебара и чланови су фолклорног ансамбла ЈУ-ЛИРА из Србије.
Већина је из Батајнице, наводи бугарски портал и додаје да су сви путници држављани Србије, објавио је Танјуг.
Повређени су превезени у болницу у Старој Загори, која је најближа месту несреће.
Станев каже да не може да коментарише узроке несреће, једино је познато да је пут био мокар.

Амбасадор у Бугарској: Нема погинулих

Амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић изјавио је вечерас да ће отправница послова амбасаде Србије ујутру посетити децу из Србије повређену у несрећи аутобуса на ауто-путу „Тракија“ и да ће се видети шта амбасада Србије може надаље да учини.
Јовић је изјавио за Танјуг да за сада нема много информација о несрећи српског аутобуса у Бугарској, али је потврдио је да је од колега из Министарства спољних послова Бугарске сазнао да су аутобусом путовали чланови фолклорног ансамбла Ју-Лира из Батајнице.
„Информисан сам да има лакше и наводно теже повређених, али о степену повреда ћемо моћи да говоримо тек када добијемо информације од јединих надлежних институција, а то су Министарство здравља Бугарске и болница Стара Загора. Сви су ми потврдили да нема мртвих и да нема никога са видљивим тешким повредама, што је најважније с обзиром да су у питању наша деца“, рекао је Јовић.
Амбасадор је потврдио да су све надлежне институције у Бугарској максимално укључене и, према његовим речима, „бар у том сегменту можемо да будемо сигурни да ће наша деца да добију пуну подршку“.

Селаковић разговарао са бугарским министром

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је вечерас са министром иностраних послова Бугарске Николајем Милковом о стању путника из аутобуса који се преврнуо недалеко од Старе Загоре у Бугарској.
Како је саопштено из Министарства, сва повређена деца су хоспитализована и два министара ће бити у сталној вези због размене информација о њиховом опоравку.
Милков је пренео да у удесу није било погинулих и да ће породице повређених бити контактиране, изразивши наду да ће ускоро моћи да буду са својом децом, пренео је Танјуг.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *