Вулин: Бискупска конференција Хрватске нам дугује одговор

Ако су српска деца у Јастребарском и Сиску била у сиротишту, а не у логору, онда нам Бискупска конференција Хрватске дугује одговор на питање ко је хиљаде српске деце учинио сирочадима, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

“Од цркве, која је викара усташке војске Алојзија Степинца прогласила блаженим и замало свецем, и не може се очекивати да допусти да међу свецима има места за поклану српску децу јастребарску и сисачку. Ако на небу има места за усташког викара Степинца, не може бити места и за децу коју су усташе поклале”, навео је Вулин у саопштењу.
Када је НДХ формирана, казао је Вулин, црква у Хрвата се огласила позивом на послушност поглавнику, а следећи пут се огласила тек када је разбијена СФРЈ, опет позивом на верност поглавнику.
“Бискупи у Хрвата не верују у Бога, то је њихово право да носе крст и не верују у Христа и да живе и раде ослобођени хришћанског учења о истини и жртви. Свако има своје мученике, Бискупска конференција фра сотону Мајсторовића, а СПЦ заклану децу јастребараку и сисачку. Каква црква, такве и светиње, какав народ таква му и црква и свеци”, изјавио је министар Вулин, реагујући на наводе Загребачке надбискупије да Јастребарско није био логор за децу, већ прихватилиште за сирочад.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *