ВУЧИЋ У ИВАЊИЦИ: Уложићемо 5 милиона евра у путну инфраструктуру

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је у посети општини Ивањица у Моравичком округу.

Велики број грађана окупио се у Ивањици да дочека председника Вучића.

– Ускоро ћу доћи и у Арљие, па ћу обићи нека села и у Ивањици. Оно што вам обећавам, јесте улагање у путеве, улагање у главну улицу – казао је и додао да ће држава уложити пет милиона евра у Ивањицу и да ће се одмах кренути са радовима.

Председник је најавио и лепу вест за пензионере.

– Увећање пензија биће скоро 20 посто, то није нешто што ће бити једнократно, него ће бити за стално. Гледаћемо нешто током зиме, фебруар – март, и једнократно, али видећемо још – казао је председник и подсетио да нам иде тешка зима и замолио “да будемо јединствен народ”.

– Неће стати рат. Наше је да се уздамо у мир, да чувамо јединство и да бринемо о својој земљи. Биће великих притисака око КиМ, око санкција и свега. Ми ћемо да чувамо мир, али ћемо такође да чувамо слободу да самостално доносимо одлуке – казао је.

– Биће више пара и права за мајке, породиље, иако мислимо да смо доста тога дали.

Нешто после 10 часова председник је стигао у селао Радаљево и у посети је породичној

фирми за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа Флорива. Никола (74) и

Славица Радовановић (71) власници су ове фирме. Њихов син је Зоран (48), који има супругу

Маријану (47), децу Ану (20), Милоша (14).

Вучић разговара се власницима и запосленима у овој фирми. Председника су сачекали и

бројни мештани. Вучић је добио захвалницу у име малинара Србије. 

– Сад је некако цена малина тако добра, то није наша заслуга, такво је стање на тржишту –

казао је председник и додао да посао око малина траје неколико месеци и није нимало лак.

– Ја сам се мало плашио када је почео рат, али малина нам је добра. Ја како сам старији највише волим малине. Кад сам био клинац, нисам их волео, а сад бих само малине јео – истакао је председник.

Председник је најавио да ће држава уложити значајан новац у обнову локалних и регионалних путева на територији општина Ивањица, Ариље, Пожега и Косјерић.

– Колико видим, путеви су вам све. Даћемо значајне паре, највеће паре до сад за Ивањицу, али морамо да видимо и за Ариље, Пожегу и Косјерић, за све читири опшитне, да поправимо локалне и регионалне путеве – истакао је Вучић.

– Тражили су нам 1,7 милијарди за део који укључује пут од Голијске реке до Одвраћенице – рекао је.

Вучић је подсетио да ће кроз Ивањицу проћи аутопут ка Црној Гори и додао да је деоница Ивањица – Сјеница најтежа деоница, тежа од деонице Дуга Пољана – Бољаре на граници са Црном Гором.

– Сада се мучимо са градњом тунела Муњино брдо (на деоници Прељина – Пожега), због компликоване геодезија у тунелу – навео је Вучић.

– Велика је криза која нас очекује, чека нас тешко време – казао је председник, коментаришући протесте у европским земљама, Холандији и Немачкој. Одговарајући на питање да ли ће бити поскупљења нафте каже да “то не зависи од нас”.

– Гледамо да не дође до поскупљења, али то не зависи од нас. Гас и даље нисмо повећавали, и даље је то нереално ниска цена гаса. Морамо да радимо, да се сналазимо, сваки дан који прође без хаварија, искључења струје и остало, спасени смо. Ја сваки дан бројим, а остало је девет месеци… Да видимо можемо ли да издржимо без великих последица. И Мађарска, која доста стоји боље од нас, увела је ограничења на потрошњу дизела и бензина – каже Вучић.

Реконструкција главне улице у најкраћем року

Говорећи о реконструкцији главне улице у Ивањици, која чека 30 година на сређивање, Вучић је рекао да ће се то средити у најкраћем могућем року. – Како је могуће да 30 година главну улицу нисте урадили? – питао је Вучић надлежне из општине.

– Нисмо имали средстава, пуно кошта – одговорио је председник општине Момчило Митровић. – Онда сте чекали да вам ми то платимо? – запитао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *