ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ОРБАНОМ: Рачунамо једни на друге у овим тешким временима

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Двојица државника су још једном изразили искрену посвећеност билатералној сарадњи Србије и Мађарске и спремност да доприносе унапређењу пријатељских односа двеју земаља у различитим областима.

Председник Вучић и премијер Орбан су истакли да ће две земље једна другој бити потпора, те да ће заједно пролазити кроз све тешкоће које нас у наредном периоду очекују.

аговорници су се сагласили да ће наставити да граде првенствено пријатељски, али и партнерски однос, те да две земље могу у потпуности да рачунају једна на другу у тешким временима.

Осим о билатералним односима, председник Вучић и премијер Орбан су разговарали и о регионалној ситуацији, мигрантској кризи, различитим питањима у оквиру Европске уније, као и о горућим глобалним темама.

Председник Вучић је изразио захвалност мађарској Влади за помоћ око гасног складишта, као доприноса енергетској сигурности наше земље и потврди да успостављена сарадња у области енергетике добро тече.

 
 

Председник Вучић такође је најавио је скорашњи сусрет са председником Владе Мађарске, који ће бити још једна потврда изванредних пријатељских односа два братска народа, али и прилика за даље унапређење свеукупне сарадње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *