Вучић: Нова влада неће бити антируска

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да верује да ће будућа влада бити влада која ће да брине о интересима Србије и додао да ће то бити српска влада која ће да ради много на бржем прикључивању Србије Европској унији, али да свакако неће бити антируска.

Одговарајући на питање новинара у Београду докле се стигло са консултацијама и да ли ће будућа влада бити проевропска или проруска, Вучић је поновио да ће о консултацијама да говори када се оне заврше, али да је већ сада потпуно јасно, и после прва два дана консултација, да постоји недвосмислена већина у Народној скупштини Србије.
„Верујем да ће будућа влада да буде српска влада која ће да брине о интересима Србије, а наравно да ће она да буде, слагали се ми овако или онако са неким, влада која ће да ради много на бржем прикључивању Србије Европској унији“, рекао је Вучић.
Када говорите истину, додао је, када имате једну политику онда увек говорите исто.
 

„Да, радићемо убрзано на европском путу Србије и верујем да многе резултате до децембра можемо да постигнемо, али такође та влада свакако неће бити антируска и чуваће наше традиционална пријатељства“, поручио је Вучић.

Нагласио је да влада мора да носи терет самосталности и независности о доношењу одлука.
„То је нешто што верујем да мора да буде тековина сваке будуће владе и то је гарант да ћемо водити своју политику на стратешки пут и европски пут, али политику у којој ћемо одлуке да доносимо сами без притисака споља или притисци ће да постоје, али наше је да доносимо одлуке увек у најбољем интересу нашег народа“, рекао је Вучић.
Додао је да влада пре свега мора да буде састављена од вредних људи којима ће тимски интерес и интерес Србије бити испред интереса личне промоције и личног материјалног богаћења, пренео је Танјуг.

„Украјини и њеном народу желим све најбоље, Хрвати нека раде свој посао“

Украјини и њеном народу желим све најбоље, а Хрвати нека раде свој посао, изјавио Вучић поводом објаве посланика украјинске Раде Олексија Гончаренка на друштвеним мрежама у којој је између осталог поручио да ће „процес преваспитавања“ бити тежак и непријатан за Србе и да у томе рачуна на подршку „браће Хрвата“.
 
„Украјина се брани и тој земљи и њеном народу желим све најбоље, а што се тиче освете Хрвата, само нека они раде свој посао“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара о објави украјинског посланика на друштвеним мрежама.

Сви закони биће у складу са европским правилима

Вучић је изјавио да, по питању евентуалног новог Нацрта закона о полицији, о томе нема никакве информације, али да у Србији свакако неће бити донети закони који нису усклађени са европским правилима и највишим европским стандардима.
На питање новинара да ли ће, ако буде новог Нацрта закона о полицији, односно ако га скупштина усвоји, потписати акт који би дозвољавао надзор биометријским камерама, Вучић је рекао да не зна о чему се ради, односно да свакако неће бити ничега до формирања нове владе и парламента.
„Када дође до тога, постоје посланици, па када они то усвоје или не усвоје, онда ћу да читам… Велика је процедура, не могу да се изјашњавам о нечему што нисам видео“, рекао је Вучић.
Поручио је да свакако неће бити донети закони који нису у складу са европским правилима и највишим стандардима.
 
„Ако у Европи нешто имате, имаћемо и ми, ако немате, нећемо ни ми, ни што се тиче кршења људских права, нити борбе за сигурност и безбедност наших грађана“, нагласио је председник Србије и додао: „А, ако су то оне бесмислене приче – они то доносе да нас снимају, да би нас као ‘велики брат’ контролисали… Не знам што онда идете у Лондон, Париз, Њујорк, тамо је у сваком метроу по 10 камера…“. Како је приметио, увек је код других то нешто добро, а код нас не ваља.
„Не знам ни шта ће ко да пише, ни да ли ће ико ишта да предлаже. Можда и не буде тог закона, видећемо“, рекао је Вучић.
Претходни Нацрт закона о полицији, прошле године је повучен из процедуре, управо на молбу председника Вучића, а замерке јавности су се махом односиле на повећан видео надзор, 

3 коментара

  1. Сада је ситуација јасна. За улазак у ЕУ нам траже да се одрекнемо своје јужне покрајине. Како се може уопште говорити о српској политици, ако је циљ издаја српских интереса?

  2. Samo vas gledamo i vaše mentore – nema predaje

  3. vreme prolazi, dok još nije kasno

    Šta znači Izjava… da će buduća vlada biti srpska vlada koja će da radi mnogo na bržem priključivanju Srbije Evropskoj Uniji – kada ta ista EU daje Srbiji ultimatum da “mora da ostvari medjusobno priznanje” sa Kosovom da bi bila primljna u EU? To asocira Da Srbija hoće po svaku cenu, i medjusobnom priznanju i predaji teritorije KiM – hoće da se priključi Evropskoj Uniji(!). Ako do sada Briselski sporazum nije predat Narodnoj skupštini na javnu debatu i referendum – krajnje je vreme da prodje skupštinsku proceduru do uspostavljanja “normalizacije odnosa”, dok još ima vreemena. Posle toga biće kasno za povratak KiM pod intgritet i suverenitet Srbije!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *