СРПСКА ЛИСТА ОДГОВОРИЛА НА НАПАДЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Косово и Метохију су “бранили” тако што су бежали у Румунију

НИКАДА напади из Приштине нису прошли, а да уз њих не иду напади квази Срба, квази патриота и квази отаџбинара који су више од деценије на власти “бранили” Косово и Метохију тако што су бежали у Румунију кад су у Приштини једнострано пролашавали независност или тако што су дозвољавали да у мартовском погрому нестају српска села, убијају Србе и уништавају српске манастира, а да при том прстом нису мрднули, саопштила је Српска листа.

– Ето тако квази отаџбински покрет Славише Ристића, или виртулени одбори Вука Јеремића без чланова, замишљају да треба да се брани српски народ, или још боље тако што су туђу децу за време своје страховладе слали на сузавац, шок бомбе, гумене и праве метке а они се борили за кафанским столом око свињског и јагњећег печења.

Илузорно је њима говорити о борби Александра Вучића и Српске листе за српски народ на Косову и Метохији, јер они тај народ никада нису прихватали као свој, јер су се од њега одродили оног тренутка када су молили западне центре да једнострану независност Косова признају, али након избора.

Њима је криво што Срби и Србија држе телекомуникације у својим рукама, што ће држати енергестки систем у својим рукама, што су опстали и постали јединственији него икад, од Лешка до Штрпца, и од Осојана до Кусца, јер сваки српски успех за њих и њихове менторе је пораз. 

И из последњих претњи Срби ће уз свог председника Вучића и Српску листу изнаћи најбољи пут за овај народ, без њих као и у претходне 23 године, јер нам никада нису помагали, већ одмагали.

А што се броја рођене деце тиче, заборавили су да помену да су се у њихово време деца рађала само у Митровачком породилишту а да се данас рађају у Грачаници и Гњилану, и да је тај број много већи него када су они одлучивали о животу и смрти на овим просторима, јер се тада нису градили клиничко болнички центри нити зграде факултета и Универзитета, већ њихове виле и палате – наводи се у саопштењу Српске листе.

 

Један коментар

  1. odstupanje od principa

    Vučić nije bežao u Rumunju, ali je zato otišao u Brisel da se definiše “tapija” na Kosovo – Briselski sporazum, kojim je Kosovo dobilo sve statusne elemente države. Za samoproglašenu nezavsnost Kosova 2008 niko u momentu nije kriv (i da je Vučić bio na vlasti). Političkim stavom – da se prvo omogići povratak 250.000 proteranih Srba i uzurpirana srpska imovina, kao uslov za “normalizaciju odnosa” i – da se nakon toga Briselski sporazum uz posredovanje i garancije SB UN-a “formuliše Sporazum na ramnopravnoj osnovi “da obe strane, srpska i albanska”, upravljaju teritorijim u sastavu Srbije (na primer dva entiteta (pola-pola) ili Kiparski model). Sadašnjim Briselskim sporazumom teritorija se poklanja albancima.

    Etiketiranjem kvazi Srba, kvazi patriota, kvazi otadžbinara da podržavaju albansku stranu i nezavisnost Kosova je nezamislivo generalizovanje u smislu da samo aktuelna vlast brani Kosovo (kako, vidi se po Briselskom sporazumu). Po kojoj to anketi: neka se raspiše referendum o Briselskom sporazumu? Sigurno 90% Srba nisu za predaju teritorije KiM.
    “Srpska (izborna) lista” pre se nazivala “Izborna lista Srbije za KiM”. Zašto je promenila ime u “Srpska lista” (za Kosovo, iz Beograda): izbrisana je reč Srbija u “Briselskom sporazumu”, nema ni jedne reči da piše Srpska južna pokrajina; lažna država Kosovo, privremene kosovske institucije… ako je privremeno i lažno ( za domaću upotrebu) – šta će Briselski sporazum (da nam otmu teritoriju)!? KiM neće da se izgubi što će neko iz Beigrada da podvikne “nikada nećemo priznati Kosovo”? Izgubiće se, oteće se medjunarodnim dokumentom – Briselskim sporazumom. Zato su i patrioti, suverenisti, otadžbinari da se odbaci ili zamrzne Briselski sporazum dok se “rešavanje” ne prebaci na SB UN-a? Mnoo je nerazjašnjene kontradiktornosti, da ne dužim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *