Шокантно признање: Бивши амерички високи званичник учествовао у планирању државних удара у свету

 
Бивши саветник за националну безбедност САД Џон Болтон признао је да је учествовао у припреми државних удара у иностранству.
Током интервјуа на телевизији „Си-Ен-Ен“, новинар Џејк Тапер је коментарисао јуриш на Капитол присталица бившег америчког председника Доналда Трампа у јануару 2021. године. Он је изнео мишљење да „не треба имати бриљантан ум“ да би се припремио државни удар. Међутим, Болтон се није сложио с том констатацијом.
„Као неко ко је помагао у планирању државних удара – не овде, него у другим местима – не слажем се. То захтева много посла“, рекао је Болтон, бивши саветник Доналда Трампа.
По речима Болтона, „Трамп је скакао са једне идеје на другу“, што је на крају довело до упада демонстраната у зграду Капитола.

Реакција Москве

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да Болтонове изјаве захтевају реакцију и даљу анализу, „јер је важно да се зна у којим су то деловима света САД планирале државни удар“.
„Не сећам се да је неко ко је био на тако високом положају и ко је био директно одговоран за међународну политику САД јавно причао да се бавио планирањем државних удара у другим земљама. Дакле, не подржавањем ‘демократских снага’, како су они раније говорили, не помагањем развоју демократије, плурализма и тако даље. Него тако да човек, који је много година и за време различитих председника имао власт, са уживањем и апсолутно дрско каже да се бавио планирањем државних удара у иностранству – ја се не сећам“, изјавила је Захарова за радио Спутњик.

Извор: https://rs.sputniknews.com/20220713/sokantno-priznanje-bivsi-trampov-savetnik-ucestvovao-u-planiranju-drzavnih-udara-u-svetu-1139835096.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *