Руски дипломата доводи у сумњу дијалог са НАТО-ом када су вам тенкови блока „под носом“

Заменик руског министра спољних послова Александар Грушко истакао је да је Северноатлантски пакт одбацио све механизме сарадње, онемогућавајући дипломатску комуникацију.

Москви је тешко да верује у дијалог са НАТО-ом када се тенкови и друго оружје размештају у близини руских граница, рекао је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко у интервјуу листу Аргументи и чињенице објављеном у уторак.

„Они кажу да могу да се укључе у дијалог са Русијом у било ком тренутку и да не траже конфронтацију, иако је војно планирање НАТО-а засновано на конфронтацији са Русијом. Ако неко размешта тенкове тачно испред вашег носа говорећи како то “није акција против вас”већ из општих разлога безбедности, веома је тешко поверовати у било какав дијалог“, истакао је високи руски дипломата.

Грушко је нагласио да је Северноатлантски пакт одбацио све механизме сарадње, чинећи дипломатску комуникацију немогућом. „Конкретно, уложени су огромни напори на последњем састанку Савета Русија-НАТО 12. децембра 2021. да се то уопште и оствари. Због тога више немамо дипломатско присуство у НАТО-у јер је непријатељским акцијама блока стављена тачка. на то”, приметио је он.

Извор: https://tass.com/

Прочитајте више на: https://aif.ru/politics/world/kogda_u_tebya_pod_nosom_razmeshchayut_tanki_aleksandr_grushko_o_politike_nato

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *