Руска војска: Украјински милитанти стрељали своје војнике приликом повлачења

Милитанти територијалне одбране Украјине су 25. јула стрељали своје војнике из 15. батаљона 58. моторизоване бригаде током њиховог повлачења из села Покровског у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руска авијација је високопрецизним оружјем у Херсонској области у протеклом дану ликвидирала више од 130 украјинских војника. Батаљон 60. пешадијске бригаде у потпуности је изгубио борбену способност.
У подручју Краматорска руски вишенаменски ловац Су-35С уништио је украјински лансирни систем С-300.
Током контрабатеријске борбе руска војска је уништила две батерије вишецевних ракетних бацача „ураган“ и батерију система „град“ украјинске војске, као и батерију хаубица „мста Б“ у подручју Северска.
Руски системи ПВО су у току протеклог дана оборили три украјинске беспилотне летелице, као и пројектиле испаљене из система „ољха“ и „ураган“.
Ударима високопрецизних ракета на положај у подручју Артјомовска ликвидирано је до 70 украјинских војника и више од пет јединица украјинске војне технике.
Руска авијација, артиљерија и ракетне снаге су у протеклом дану уништиле девет украјинских командних места и шест складишта муниције у ДНР, Николајевској и Херсонској области, Запорожју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.