Порука из Пекинга: Кина и Србија увек биле гвоздени пријатељи

Новоименовани министар департмана ЦК КП Кине за међународне односе Лиу Чиенчао, у свом одговору на честитку Београдског форума за свет равноправних поводом преузимања ове важне функције, поред осталог посебно се осврнуо на промене кроз које пролази постојећи међународни поредак, као и на односе Србије и Кине.

Министар Лиу указује на то да свет данас пролази дубоке промене, невиђене у протеклом веку, наглашавајући да више него икада народи свих земаља жуде за миром, развојем, поштењем, правдом и сарадњом на обострану корист (win-win). Он објашњава да је у складу са ургентношћу тих промена на политичким странкама свих земаља већа одговорност у пружању оријентације, изградњи консензуса, промоцији развоја, јачању сарадње и унапређивању власти, саопштио је Београдски форум.
„Министар Лиу посебно истиче да су Кина и Србија увек једна другу сматрале гвозденим пријатељем и уживале високо обострано политичко поверење, које и сада, упркос нестабилном међународном окружењу, чини њихове билатералне односе никада јачим. Департман за међународне односе ЦК КП Кине ће наставити да подржава пријатељске организације цивилног друштва у Србији и Кини, како би кроз обострану размену и сарадњу, омогућио бројне добробити народима“, наводи се у саопштењу и додаје да је он потврдио да је Кина јасно усмерена на даље остваривање изградње модерног социјалистичког друштва у свим аспектима и испуњавању задатих циљева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *