Парада мајмунских богиња

Русија има Дан породице, љубави и верности. А ми се спремамо за Еуропрајд

У бољем тренутку није могло да се догоди. Прошле суботе, 23. јула, након другог састанка Комитета за хитне случајеве организованог тим поводом, Светска здравствена организација прогласила је епидемију мајмунских богиња за „здравствену ванредну ситуацију од међународног значаја“. Та класификација је, како се објашњава, „највеће упозорење које Светска здравствена организација може да изда“; тренутно такав статус имају само ковид-19 и дечја парализа, а – указује лондонски „Телеграф“ на озбиљност ситуације – „здравствена ванредна ситуација од међународног значаја проглашена је још само шест пута раније, укључујући епидемије еболе и вируса зика. То је аларм којим се државне власти охрабрују да учине више у сузбијању заразе“.
Српске власти сад имају одличан изговор, све и ако то не треба да буде главни разлог, да откажу Еуро прајд 2022 који треба да се одржи између 12. и 18. септембра. Тако да није јасно шта још чекају и зашто то већ није учињено.

 

УГРОЖЕНЕ ВРСТЕ Др Тедрос Гебрејесус, генерални директор СЗО-а, наиме, објаснио је: „Суочени смо с избијањем (епидемије) која се великом брзином шири светом кроз нове начине трансмисије… Иако сам прогласио здравствену ванредну ситуацију од међународног значаја, у овом тренутку зараза је концентрисана међу мушкарцима који имају секс са другим мушкарцима, нарочито међу онима који имају више сексуалних партнера. То значи да је ово зараза која може да се заустави применом одговарајуће стратегије у одговарајућим групама.“
Светска здравствена организација појасниће на свом сајту, у једном едукативном видео снимку, да у угрожене врсте спадају „мушкарци који се идентификују као геј, бисексуалци, или остали мушкарци који имају секс са другим мушкарцима… Сексуалне мреже у оквиру заједница геј, бисексуалних и осталих мушкараца који имају секс са другим мушкарцима имају важну улогу у преношењу вируса у оквиру ове заразе… У почетку избијања заразе, међународна путовања изгледа да су имала значајну улогу у њеном додатном интензивирању.“
Туристичка агенција „Хепи геј травел“, кад смо већ код тога, рекламира „геј викенд туру“ у Београду поводом београдског Еуропрајда 2022. Реч је о продуженом викенду, четири дана, од 16. до 19. септембра; аранжман укључује боравак у „ЛГБТ френдли“ хотелу с четири звездице, пиће добродошлице и „ексклузивни аперитив на ЛГБТ френдли локацији (1 пиће и грицкалице)“, „типичну српску вечеру од три јела у локалном ресторану (пиће није укључено у цену)“, „журку и прославу Еуропрајда 2022“, „ексклузивну опроштајну вечеру у локалном ресторану (пиће није укључено у цену)“… Цена аранжмана је између 695 и 975 евра, још има слободних места.

ДА ЛИ СУ ТО ЖЕНЕ А ако је неко приметио да се то спомиње, па му је онда остало нејасно, ко су „остали мушкарци који имају секс са другим мушкарцима“ о којима се говори у едукативном видео снимку Светске здравствене организације, а при том нису ни геј ни бисексуалци, мора да му је нејасно и ко су „људи с капацитетом за трудноћу“.
Приликом недавног сведочења пред америчким Сенатом то је лепо објаснила професорка права с чувеног Берклија Кјара Бриџис: „Многе цис жене имају капацитет за трудноћу. Постоје и транс мушкарци који су способни да затрудне, као и небинарни људи који су способни да затрудне.“
Питање је, да не буде забуне, гласило: „Да ли су то жене?“. Професорка Бриџис је сенатора Џоша Хаулија, који је поставио то провокативно питање ко може да затрудни, потом оптужила да је „трансфобичан“ и да „транс људе излаже насиљу“.
Тако да је сад ваљда јасније ко су „остали мушкарци који имају секс са другим мушкарцима“, дакле, то нису људи с капацитетом за трудноћу. Или јесу баш ти људи? Питање је очигледно компликованије него што се чини на први поглед.
У сваком случају, недавна студија престижног медицинског часописа „Њу Ингланд џурнал оф медисин“ дошла је до закључка да је 95 одсто преноса заразе повезано са сексуалном активношћу, а да 98 одсто заражених приликом те активности спада у ону категорију која има секс са мушкарцима а нису „људи с капацитетом за трудноћу“, иако понекад и јесу, уосталом, ваљда знате на шта мислимо.
Исти проценат у истој врсти заражених, 98 одсто, преноси лондонски „Телеграф“, откривен је и у Великој Британији (жене, шта год то значило: само један одсто случајева).

БЕОГРАДСКИ ЕУРОПРАЈД У Америци су недавно забележени и први случајеви заражавања мајмунским богињама међу децом. Деца, нарочито ако су млађа од 8 година, налазе се под „нарочито повећаним ризиком“ од озбиљних облика болести, јавља амерички Центар за контролу заразе (ЦДЦ).
„Оба детета која су заражена“, појаснила је директорка ЦДЦ-а Рошел Валенски на виртуелном скупу у организацији „Вашингтон поста“, „повезана су са индивидуама које долазе из заједнице мушкараца-који-имају-секс-са-мушкарцима.“
И сада индивидуе из те заједнице, поред осталог, и у организацији туристичке агенције „Хепи геј травел“, треба да се окупе у Београду на Еуропрајду 2022.
Да подсетимо, „Печат“ је већ о овоме писао у септембру 2019. („Све боје дуге“), када смо победили Барселону, Лисабон и Даблин и добили да уприличимо ову манифестацију. Премијерка Србије Ана Брнабић и сама је томе допринела писмом у коме је у име Владе Србије пружила „пуну подршку“ кандидатури и обећала помоћ у организацији. А најављено нам је том приликом и да ће „главна обележја града бити декорисана дугиним бојама“.
Брига за јавно здравље, а разлоге за забринутост смо навели, пружа изузетан изговор за отказивање Еуропрајда 2022. Заиста: ко ће сносити одговорност ако/кад дође до масовног заражавања? Не дај Боже, и до неких компликација; у два одсто случајева долази до отицања мозга. Оптерећеност здравственог система да и не спомињемо.
Али, разуме се. Није овде реч само о јавном здрављу, нити само о демократији јер нас нико није питао да ли ово хоћемо иако сви знају да нећемо, него и о јавном моралу.
Ево призора с Параде поноса у Њујорку; објављујемо неке од њих, јер слика говори више од хиљаду речи куда све то води. Одрасли људи који голи парадирају пред децом, неки и у садо-мазохистичким костимима насред улице, призор је одвратан и да нема деце да то гледају. Небитна је сексуална склоност тих особа, геј или стрејт, то су дегенерици. Овакве манифестације их привлаче зато што би, да се било где другде скину пред нечијим дететом, били моментално ухапшени из очигледних разлога.
С тим у вези, јавио је почетком овог месеца амерички портал „Дејли вајер“, травестит и ЛГБТ+ саветник за младе Брајс Вилијамс, алијас Анастасија Дајмонд па зато „користи и мушке и женске личне заменице“, ухапшен је и оптужен по 25 тачака због „поседовања десетина фотографија и снимака голих малолетних дечака, који на некима од њих изводе орални секс“. Брајс Вилијамс, илити Анастасија Дајмонд, био је организатор „сигурних простора“ за децу „без обзира на њихов пол или сексуални идентитет“, а за свој активизам је 2020. добио награду „Звезда у успону“ ЛГБТ центра из Пенсилваније.
Разуме се, ово је само један пример. Али појава је све раширенија. Британски медији, ево још једног примера, јављају да је Би-Би-Си запослио „консултанте за транс и небинарну инклузију“ како би запосленима објаснили да не постоје само мушкарци и жене него „више од 150 полова“, уз инструкцију како да користе њихове личне заменице јер сваки има своје заменице, све неке измишљене речи.
„Стоунвол“, британска ЛГБТ организација, тврди да „истраживање показује да деца од две године препознају свој транс идентитет… ЛБГТ-инклузивно и афирмативно образовање је кључно за добробит свих младих људи!“
А Рејчел Ливајн, први амерички трансродни адмирал и помоћник министра здравља САД, тражи да се „деца овласте да узимају блокаторе пубертета и да се подвргну операцијама промене пола“.

ПОЛИТИЧКА ПОЗАДИНА И ето још једног у низу разлога да са гнушањем одбијемо да се подвргнемо оваквим третманима. Наиме, и они су део америчке спољнополитичке агенде.
Администрација Џоа Бајдена, чим је ступила на власти, то је и озваничила документом под називом „Меморандум о унапређењу људских права лезбејки, геј, бисексуалних, трансџендер, квир и интерсексуалних особа широм света.“
Па се у том смислу и заставе дугиних боја могу схватити као симболи подвргавања Сједињеним Америчким Државама и њиховим интересима.
Није претеривање. На недавној Паради поноса у Берлину на челу колоне носили су транспарент „Наоружајте Украјину“. И Европска асоцијација организатора парада поноса – њихов је предстојећи скуп у Београду – поручује да „стоји уз Украјину“.
Канадска војска, за то време, променила је своја правила облачења тако да ће „припадници војске који се идентификују као мушкарци моћи да носе сукње“.
У Русији пак, њен председник Владимир Путин потписао је указ којим је 8. јул, кога је Руска православна црква посветила Петру и Февронији, заштитницима брака, проглашен за Дан породице, љубави и верности; како је наведено у образложењу, нови празник установљен је „у циљу очувања традиционалних породичних вредности и духовног и моралног васпитавања деце и омладине“.
Или да их, насупрот томе, изложимо оним дегенерицима да пред њима парадирају у садо-мазохистичким псећим костимима? Одговор би морао да буде јасан макар колико је јасно и да одговор на питање ко су они „људи с капацитетом за трудноћу“ може да буде само – жене. У супротном, лоше нам се пише.

Један коментар

  1. Zašto su deci zamagljena lica? Ako mogu da prisustvuju tome (što se vidi iz priloženog), zašto im se onda kriju lica? Dvostruki, pre trostruki moral.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *