Одбор за заштиту права Срба: Амбијент у Сарајеву подсећа на збивања под ратном муслиманском заставом

Председник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић истакао је да је реторика у којој бошњачки лидери говоре да се они боре за државу БиХ у ствари борба за исламску доминацију у БиХ.

Радановић је изразио наду да је и представницима дипломатског кора у БиХ барем мало јасније да Бошњаци желе само државу у којој ће они управљати, и да је концепт бошњачке политике концепт бошњачке муслиманске доминације над Србима православцима.
 
“Србима је одавно јасно да Бошњаци желе само државу Бошњака, у којој би Срби били мањина, без права да одлучују”, навео је Радановић.
Радановић је истакао да су синоћњи протести у федералном Сарајеву, који су организовале бошњачке политичке партије и на којима је доминирала ратна муслиманска застава БиХ, заплашили сваког Србина повратника у Федерацију.
“У том Сарајеву под муслиманском контролом и под том њиховом заставом нестала су и убијена 834 Србина”, навео је Радановић.
Радановић је нагласио да је главни говорник на протесту био Шефик Џаферовић, који је, додаје, у рату руководио службама безбедности муслиманских снага на подручју Зенице, Завидовића Маглаја, и који је, како каже, несумњиво одговоран за бројне злочине на подручју средње Босне.
 
“Комплетан амбијент подсећа на све што је рађено под ратном муслиманском заставом БиХ, као што су почињени злочини на Казанима, Тарчину, Зеници, на Озрену, и свакој другој општини у ФБиХ. Ови протести подсећају на убиство српског свата на Башчаршији, подсећају на Цацу, Ћелу, Јуку, на убиства и протеривање Срба из Сарајева, Тузле, Бихаћа, подсећају на паљење православних цркава, рушења православних гробаља, убијања српске деце, жена и стараца. Великобошњачки муслимански протести подсећају на злочине петог корпуса, Атифа Дудаковића, подсећају на јединице којима је командовао Сакиб Махмуљин”, тврди Радановић.
Он је додао да кореографија протеста, која се састојала највише од застава муслиманске републике БиХ, застава са љиљанима, на најбољи начин показује шта о протестима могу да мисле Срби и Хрвати, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.
“Протестима су само недостајали представници одреда Ел муџахедин и исламисти из Азије и Африке, да би све потпуно било истоветно сликама које смо виђали од 1992-1995. године”, рекао је Радановић, преноси РТРС.
У Сарајеву је синоћ испред зграде ОХР-а организован протест због најава да би Кристијан Шмит могао да наметне измене Изборног закона БиХ и Устава Федерације БиХ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *