Министарство одбране најавило припрему Оружаних снага Украјине за провокације хлором у ДНР

Украјински милитанти припремају провокацију са употребом хлора у Доњецкој Народној Републици како би оптужили руску војску за неселективне ударе на хемијски опасне објекте, изјавио је шеф руског Центра за контролу националне одбране Михаил Мизинцев.
Према доступним поузданим информацијама, милитанти националистичких формација припремају провокацију са употребом отровних супстанци у Николајевки“, рекао је он.

Према генераловим речима, за ово су неонацисти довезли резервоаре са течним хлором (више од шест хиљада литара) у пумпну и филтрациону станицу ТЕ Славјанскаја и минирали контејнере са течним хлором (више од шест хиљада литара), које су намеравају да дигну у ваздух када се приближе руске трупе и формације ДНР.

Русија унапред упозорава „цивилизовани Запад“ на предстојећу провокацију, после које ће кијевски режим дистрибуирати фабриковане материјале у украјинским и западним медијима, нагласио је Мизинцев.

Он је такође скренуо пажњу на чињеницу да у неким градовима Оружане снаге Украјине постављају оружје у близини хемијских предузећа, чиме намерно изазивају катастрофе.
Дакле, у Николајеву су милитанти опремили положаје артиљерије и МЛРС на територији фабрике УкрХимТрансАммиак. У Харкову, у Харковском предузећу Химпром, биле су стациониране јединице територијалне одбране и распоређено тешко наоружање, а у Одеси, у близини ОЈСЦ лучке хладњаче , украјинске трупе су распоредиле оклопна возила и артиљерију великог калибра.
Мизинцев је поново позвао УН, ОПЦВ и друге међународне организације да утичу на Кијев и предузму мере како би спречиле украјинске оружане групе да користе хемијски опасне објекте у војне сврхе.

Извор: https://ria.ru/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.