Лукашенко: Ако се усуде да ударе, одговор ће бити моменталан, у једној секунди

Белоруски председник Александар Лукашенко је рекао да је наредио војсци да нациља “центре одлучивања” – противнике Минска, како би земља одмах одговорила у случају напада.
„Желим да упозорим јастребове и да вам искрено кажем – пре нешто мање од месец дана наредио сам јединицама Оружаних снага да нациљају, како је сада модерно рећи, центре одлучивања у вашим престоницама, са свим последицама“, рекао је Лукашенко на свечаном скупу поводом Дана независности земље.
Он је упозорио да, ако се само противници Белорусије усуде „да ударе, како планирају, на Гомељ, на југу, на Мозирску рафинерију нафте, на аеродром у Лунинцу или Бресту, одговор ће бити моменталан, у једној секунди”.
„Имамо чиме да одговоримо, и то не само оним о чему смо недавно разговарали са председником Русије (ракета `Искандер`). Дуго сам се припремао за ово. Сећате се, говорио сам о производњи ракета? `Полонез` – потпуно сте на удару ових ракета. Нећу да гледам ко је у канцеларијама, а ко седи у палатама. Одговорићемо оштро и одлучно”, нагласио је председник.
Поред тога, Лукашенко је рекао да је пре неколико дана са територије Украјине био покушај удара на војне објекте на територији Белорусије, али да су оружане снаге земље успеле да пресретну све ракете.
Према његовим речима, они покушавају да увуку Минск у сукоб, али да држава не жели да ратује у Украјини. Такође је нагласио да је Запад заинтересован за провокације против Русије и Белорусије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *