ЛАВРОВ НА ПРИМЕРУ РАЧКА РАЗБИЈА ЗАПАДНЕ ЛАЖИ: “Тврдили су да је почињен геноцид, а убијени су милитанти бандитске ОВК”

МИНИСТАР спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров је у ауторском тексту за лист “Известија” написао да украјински режим, губећи на бојном пољу, приређује инсцениране злочине како би сатанизовао Русију у очима међународне заједнице. Као први пример сличних акција навео је наводни масакр у селу Рачак, који је западној алијанси послужио као изговор за покретање агресије на СР Југославију.

– Губећи на бојном пољу, украјински режим и његови западни покровитељи не презају од крвавих инсценирања како би сатанизовали нашу земљу у међународној јавности. Већ су се догодили Буча, Маријупољ, Краматорск, Кременчуг. На припреме нових инсценираних инцидената редовно упозорава руско Министарство одбране – приметио је Лавров.

Провокативне намештаљке у извођењу Запада и њихових послушника имају препознатљив потпис, и нису почеле у Украјини, већ много раније, додао је руски министар.

– 1999. године, српска покрајина Косово и Метохија. Група посматрача ОЕБС-а стигла је на место где је пронађено десетина лешева у цивилној одећи. Шеф те мисије одмах објављује да се десио чин геноцида, без икакве истраге, иако није у његовом мандату да доноси такве закључке – написао је Лавров.

Шеф руске дипломатије подсећа да је одмах након тога почела НАТО агресија на СР Југославију, и да је западна алијанса уништавала мостове, гађала путничке возове, цивилне објекте и зграду телевизије.

– Касније се са сигурношћу испоставља да убијени нису били цивили, већ милитанти бандитске Ослободилачке војске Косова, обучени у цивилну одећу. Међутим, инсценирани злочин је већ послужио као изговор за незакониту употребу силе против државе чланице ОЕБС-а, први пут од усвајања Завршног акта из Хелсинкија 1975. године – написао је он.

 
 

Лавров подсећа да је шеф мисије ОЕБС-а у то време био Американац Вилијам Вокер.

– Главни резултат агресије је насилно одвајање Косова од Србије и стварање највеће америчке војне базе на Балкану, Бондстила.

Лавров је потом поменуо и инвазију на Ирак, напад НАТО на Либију, као и преврат у Украјини 2014. године и сличне акције у Сиријској Арапској Републици.

Он на крају текста пише да Запад мора да се из света илузија врати на земљу.

– Драматизације, колико год да трају, неће успети. Време је да се игра поштено, не варањем, већ на основу међународног права. Што пре сви схвате да нема алтернативе објективним историјским процесима формирања мултиполарног света заснованог на поштовању принципа суверене равноправности држава, што је фундаментално за Повељу УН и целокупни светски поредак, то боље – пише Лавров.

 
 

Министар спољних послова Русије закључује да ако западне земље не могу да поштују ове принципе, онда треба да оставе све друге на миру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *