ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ КУРТИЈУ ДА ЗАТРЕ СРПСКИ ОТПОР НА КИМ: Петковић одговорио на нападе Мирослава Алексића

Није случајно Мирослав Алексић изабрао да нападне Српску листу баш у данима када њеним челницима стижу полицијски позиви и оптужнице из Приштине зато што су заједно са својим народом бранили право на слободу кретања и своја легитимна права, рекао је члан Председништва СНС Петар Петковић.

– Поново се овим темпираним нападима Алексић са својим газдом Вуком Јеремићем ставио у службу Аљбина Куртија, желећи да му из све снаге помогне да затре српски отпор на простору Косова и Метохије. Очигледно су Јеремићу пресушили страни извори прихода и финансирања, па сад тражи новог газду у чију би се службу ставио, али преко леђа и муке српског народа са КиМ, нападајући оне којима су свакога дана главе у торби заједно са нашим народом у покрајини.

– Да ли зато Алексић не сме да помене ниједан инцидент којем су изложени Срби на КиМ од доласка Аљбина Куртија? Да ли зато Алексић не сме да критикује власти у Приштини, него удара на Српску листу? Нису Срби са Косова и Метохије заборавили како су се Јеремићу захваљивали у Приштини јер им је на тацни испоручио међународну верификацију једностране сецесије постављајући катастрофално питање пред Међународним судом правде – каже Петковић.

– Док је његов газда Вук Јеремић у Њујорку пушио најскупље томпусе и башкарио се по најскупљим хотелима, дотле су Срби са Косова и Метохије страдали под ударима албанских екстримиста. Зато нека Мирослав Алексић заједно са својим газдом Вуком Јеремићем не обећава заштиту Србима са Косова и Метохије јер док су се они о њима „бринули“, Србе су протеривали пушкама и ватром са њихових вековних огњишта.

– Колико год се Алексић са Јеремићем трудио да помогне Куртију у разбијању српског јединства на простору Косова и Метохије, то му неће поћи за руком и нема тог бурека који ће на КиМ појести, ни фотографије коју ће објавити која ће натерати народ да заборави на све издаје које су им сервирали Јеремић и његови послушници.

– Зато би Алексићу боље било да је у Грачаници клекао и покајао се за све муке које су нанели српском народу на КиМ, уместо што покушава да на њима поново политички профитира – закључио је Петковић.

Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1125897/najnovije-vesti-petar-petkovic-miroslav-aleksic-kosovo-metohija-srpska-lista

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.