Здравије окружење за најмлађе суграђане

„Дунав осигурање“ обележило Дан компаније

Прослава јубилеја увек је прилика да се важан дан обележи у духу солидарности и хуманости. Поред тога што је последњи дан маја значајан као датум када Компанија „Дунав осигурање“ са својим запосленима обележава 48 година, традиција је већ постала да се посебна пажња поклони улагању у пројекте друштвене одговорности и стварању лепшег и здравијег окружења.
У циљу заштите животне средине и улагања у локалну заједницу, нарочито у њене најмлађе чланове, представници Компаније „Дунав осигурање“ и њеног реосигуравајућег друштва „Дунав РЕ“ пружили су подршку Министарству заштите животне средине и Општини Савски венац, како би реализовали пројекат замене система грејања у вртићу „Пчелица“. У склопу акције редукције емисије штетних честица и озелењавања животног простора, тим пројектом је предвиђено прелажење са система грејања лож-уљем на даљинско грејање на гас, како би се обезбедило чистије и здравије окружење за боравак најмлађих у вртићу.
Овим поводом представници „Дунав осигурања“, председница ИО Компаније Ивана Соковић и председница друштва за реосигурање „Дунав РЕ“ Зорана Пејчић истакле су значај очување животне средине кроз унапређење еколошких решења, као саставни део стратегије осигуравача и реосигуравача, али и културе самих компанија.
„Подижући свест о значају заштите животне средине, поносни смо што Компанија ’Дунав’ и њено реосигуравајуће друштво ’Дунав РЕ’ пружају допринос како би још један вртић на општини Савски венац прешао на еколошки прихватљив систем грејања и адекватно се припремио за зимску сезону. Побољшање квалитета ваздуха један је од приоритета у нашој земљи, а спровођењем ове акције желимо да пошаљемо поруку о важности бриге за средину у којој живимо“, навела је председница Извршног одбора Компаније Ивана Соковић, додајући да „Дунав“ дуги низ година осигурава сву децу у оквиру 17 предшколских установа на територији града Београда.
„Улагањем у обнову школа и вртића, Општина Савски венац показала је да нарочито брине о најмлађима. Пројекти замене котларница грејања недавно су одобрени у још два вртића ове предшколске установе, ’Света Петка’ и ’Грофица Олга’, док је вишедеценијски проблем грејања решен у основним школама ’Војвода Мишић’ и ’Стефан Немања’“, истакао је председник Општине Савски венац Милош Видовић.
Заједничким улагањем Компаније „Дунав“ и „Дунав РЕ“ у пројекат замене система грејања, у вредности од осам милиона динара, деца вртића „Пчелица“ добиће здравије окружење за одрастање, а кроз пројекат друштвене одговорности „Пријатељ од детињства“, „Дунав осигурање“ наставља да брине о онима с којима гради сигурну будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *