Вербална пиротехника и последице

Сукоби у СНС-у

У конфузним временима која се и нас тичу свако бира начин да истакне или сачува своју политичку позицију. Свађе и препуцавања су део актуелног политичког фолклора, а није га лишена ни владајућа странка

Kада се на Српску напредну странку (СНС) гледа са стране, нарочито из угла опозиције, она се доживљава као лидерска партија, уз главну оптужбу да се у њој за све пита њен председник Александар Вучић. У странци то демантују тврдњом да је проблем у томе што 90 одсто – и чланова и Председништва – странке нема храбрости да каже оно што мисли па већина одлука буде онаква како предложи Вучић. Један од честих актера на јавној сцени Владимир Ђукановић својевремено је рекао да му је жао што новинари не присуствују седницама Председништва јер на њима „буде луђе и већа свађа и пршти на све стране – горе него Скупштину кад гледате“.
Таквих свађа има и у јавности јер је СНС постао неуобичајено масовна партија коју је скоро па немогуће потпуно контролисати. Нарочито током одређених политичких превирања, као што је ишчекивање формирања Владе Србије, у амбијенту и околностима тешке међународне кризе због рата у Украјини, наметнутих драконских санкција и енергетских проблема као њихове последице.
Управо је ових дана дошло до још једног вербалног сукоба између поменутог Ђукановића, посланика и члана Председништва СНС-а, и потпредседнице Владе и министарке енергетике Зоране Михајловић, иначе познатих по јавним обрачунима и иступањима која, поред политичке оријентације, треба да буду својеврсна порука онима „који одлучују“, било у земљи, или ван ње.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.