Украјинска фабрика вируса

Нова сазнања о америчким биолабораторијама

Како руска војска напредује кроз Украјину, тако „испливава“ све више материјала и доказа о америчким биолабораторијама у тој земљи. Иако је „светска јавност“ већ помало „уморна“ од ове приче, нова сазнања наглашавају значај и степен монструозности неизабраних и однарођених припадника „окултне олигархије“ из некрунисане престонице света – САД

У Грађанској комори Руске Федерације 2. јуна 2022. године одржан је округли сто под називом „Америчко-украјински програм за развој бактериолошког оружја“. Стручну дискусију је организовао Међународни јавни суд с политикологом и шефом Фондације за истраживање проблема Максимом Григоријевим на челу. У дискусији о проблему рада америчких биолошких лабораторија учествовали су амерички, европски и руски политиколози, активисти за људска права и јавне личности.

АМЕРИЧКА БИОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ УКРАЈИНЕ Како је истакао Игор Лукјанов, политиколог и стручњак за биолошко оружје, Пентагон ствара биолошку претњу у близини руских граница већ дуже од 17 година. Вашингтон доследно креира појас биолошких лабораторија око Русије, претварајући евроазијски простор у полигон за проучавање и тестирање најопаснијих заразних болести. Украјина је међу кључним карикама у том ланцу биолабораторија. Према речима једног од руководилаца пројекта „Заједничког биолошког програма у Украјини“ , службенице Стејт департмента Џоане Винтрол, то је због „етничке блискости Украјинаца и Руса“. Под њеним директним надзором реализовани су амерички пројекти UP-4, UP-5, UP-6, UP-8 за проучавање смртоносних патогена, укључујући антракс, Кримско-конгоанску грозницу, лептоспирозу.
Војнобиолошки програм у Украјини спроводи се уз учешће дивизије Пентагона – Агенције за одбрану и смањење претњи (Defense Threat Reduction Agency – DTRA) и Института за медицинска истраживања инфективних болести америчке војске (USAMRIID, са седиштем у Форт Детрику, држава Мериленд).
Лукјанов је говорио и о забринутости његових колега након што су Украјина и друге бивше совјетске републике, игноришући упозорења Москве, пренеле своје колекције опасних патогена у САД у замену за америчку помоћ. Ко их је и како неутралисао у Америци и да ли су заправо уништени, не зна се. Све информације су поверљиве, резултати ових студија нису доступни међународним стручњацима, а патогени се премештају широм света или уништавају у тајном окружењу, што представља кршење обавеза Сједињених Америчких Држава и Украјине према члану 4 Конвенције о забрани биолошког оружја и резолуције 1540 СБ УН од 28. априла 2004. године.
Осим тога, биолабораторије које су створиле Сједињене Државе, а које раде у затвореном режиму, уклоњене су из контроле влада земаља у којима се налазе. Њихово особље често чине Американци с дипломатским имунитетом, а представници локалног здравственог система немају директан приступ овим установама.

[restrict]

УЛОГА ЗАПАДНИХ НВО У БИОЛОШКОЈ ПРЕТЊИ „Известан број утицајних међународних структура повезаних с Билом Гејтсом развија опасне вирусе“, рекао је Томас Рјопер, немачки новинар и активиста за људска права, координатор пројекта „Анти-Шпигл“ . У његовом извештају „Улога НВО у биолошком угрожавању“ с конференције пише: „Прошле године ми се обратио доушник, специјалиста за метаподатке и заинтересовао се за то ко је с ким повезан у овој причи и он користи посебан програм. Односно то су примарни извори засновани на обради јавних података“. Говорник је навео два примера и додао да располаже с много више информација.
Први је вирусолог Нејтан Волф. Од 2000. године добио је 20 милиона долара. „Отворио је компанију за вирусе која је повезана са ЦИА инвестиционим фондом. Такође је повезан с Билом Гејтсом. Финансирање и даље траје“, рекао је Рјопер.
Други пример је Петар Дашик. „Он има своју НВО. Године 2014. добио је новац од немачког Министарства здравља и отишао у Кину, у сада злогласни Вухан, да истражује коронавирусе“, изјавио је Рјопер и додао да када је почела пандемија, специјална међународна комисија је закључила да је вирус дошао из Вухана, а комисију је водио Дашик.
Према Рјоперу, Западноазијска мрежа за истраживање шишмиша (Western Asia Bat Research Network), НВО с којом је Дашик такође повезан, ради с Лугар лабораторијом у Грузији, која наводно такође проучава ширење коронавируса од стране слепих мишева. „Многи документи су уклоњени с локација након почетка руске специјалне операције, али имамо све сачуване податке“, рекао је Рјопер који тврди да је постојао и пројекат „Припрема за могућу пандемију“, чији је учесник Петер Дашик.

КИЈЕВ АКТИВНО КОРИСТИ БИОЛОШКО И ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ ПРОТИВ ЦИВИЛА „Украјина неконтролисано користи све доступно оружје за уништење становника Донбаса“, изјавио је у свом излагању на међународној конференцији припадник Грађанске палате Луганске Народне Републике Алексеј Карјакин.
Представник ЛНР је рекао да је забележено неколико случајева употребе дронова за дистрибуцију предмета заражених изузетно опасним сојевима од стране украјинске војске. Осим тога, Оружане снаге Украјине су још 2014–2015. године уз помоћ артиљеријске ватре покушавале да „ископају“ сточна гробља како би избила епидемија смртоносних болести.
Карјакин је говорио и о открићу беспилотних летелица с контејнерима и системима за прскање на територијама које су напустиле Оружане снаге Украјине. Према његовим речима, украјинске власти и даље покушавају да униште што већи део становништва Донбаса. На територијама које контролишу ОСУ дижу у ваздух контејнере с опасним хемикалијама, укључујући киселине, и саботирају предузећа хемијске индустрије.

ПРЕТЊА И СТВАРНОСТ БИОЛОШКОГ ТЕРОРИЗМА „Суочени смо с феноменом биотероризма“, рекла је бугарска новинарка Асја Зуан. „Донедавно је мало људи озбиљно схватало ову тему. Међутим, за неколико година Сједињене Америчке Државе су створиле читаву мрежу биолабораторија, убеђујући свет да им је стало до здравља људи. Иако сви знају да САД никако нису познате по љубави према човечанству.“
Зуанова је објаснила да биолошки тероризам подразумева било шта у области биологије што се може користити као оружје за масовно уништење. „Чак ни креатори таквог оружја не знају како да га зауставе касније“, рекла је она. „И то прети целом човечанству! Русија и Кина су у војној доктрини САД означене као непријатељи. Створена је мрежа лабораторија које несметано раде свих ових година. Највише их је око Русије и Кине!“

ТРИНАЕСТ АМЕРИЧКИХ ЛАБОРАТОРИЈА У УКРАЈИНИ „Пред светском заједницом постепено се појављује план за уништење Русије, који је пажљиво припремљен пре неколико година и који укључује нападе и конвенционалним и биолошким оружјем“, наводи Лана Бадван, магистар економије и стручњак за међународну политику.
Говорила је о књизи „Страхота пакла – бактериолошки рат“, која описује где и како се одвијао процес развоја бактериолошког оружја. Пре две године у Украјини је било најмање 13 лабораторија које су могле да производе бактериолошко оружје. У септембру 2021, током Међународног форума у ​​Хабаровску, бивши официр 11. оперативног батаљона за психолошке операције Скот Бенет рекао је да је у Украјини открио лабораторије у којима се производи биолошко оружје, а оно је расуто по целој земљи: у Лавову, Ужгороду, Виници, Кијеву, Одеси, Херсону и Харкову.
Према Бенетовим речима, украјинским властима је нуђен велики новац за ово како би успоставиле контролу над владом и продрле на територију Доњецка и Луганска, а потом и Русије. Бадванова пак тврди да је руско Министарство одбране добило документа која указују да лабораторије раде на лечењу свињског грипа (афричког Х1Н1) и антракса. Спроведени су и експерименти на вирусу корона, рекао је званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков, као и да је један од циљева истраживања стварање механизма за прикривено ширење смртоносних патогена.
Бадванова је напоменула да су руске трупе уништиле 13 лабораторија за биолошко оружје широм Украјине, од којих су неке биле под земљом. Подсетила је да су медији пренели да руски председник Владимир Путин има информацију да је Запад (Амерички институт за здравље, Француски институт за здравље и Немачки центар за истраживање инфекција) послао милијарде долара пореских обвезника Украјини за развој биолошког оружја под врстом грантова за истраживање.

КРШЕЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА Александар Лисенков, саветник Одељења руског министарства спољних послова за непролиферацију и контролу наоружања (ДНКВ), у свом говору је анализирао усклађеност војних биолошких активности САД на територији Украјине с нормама међународног права, посебно Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја.
„Био је то обиман документ, у којем је детаљно наведен механизам верификације. Пројекат је завршен преко 90%. Под изговором претње по националну безбедност САД, рад на томе је поремећен“, приметио је експерт. Лисенков је потврдио валидност руских тврдњи у вези с кршењем норми Конвенције о забрани биолошког оружја од стране Украјине и Сједињених Држава, будући да номенклатура и број патогена који су ускладиштени у украјинским лабораторијама указују на то да је војни биолошки рад обављен уз кршење чланова 1 и 4 споменуте конвенције.
„Пошто, нажалост, не постоје механизми за верификацију конвенције, једини алати у њеном оквиру који би се могли користити у контексту војнобиолошких активности на територији Украјине су чланови 5 и 6. У складу са чланом 5, потписници Конвенције се обавезују да ће се међусобно консултовати и сарађивати у решавању свих питања која се могу појавити у вези с применом Конвенције. Према члану 6, свака држава потписница која наводи да друга држава крши обавезе из Конвенције може поднети жалбу Савету безбедности УН. Истовремено, свака држава потписница се обавезује да ће сарађивати у свим истрагама које СБ УН може да покрене. Што се тиче руске стране, ми се спремамо да искористимо чланове 5 и 6 и да у блиској будућности започнемо консултативни састанак. Надамо се да ћемо добити детаљне одговоре на сва постављена питања“, рекао је Лисенкова о могућим акцијама Москве. Простор биолошке безбедности је јединствен и не зависи од присуства државних и административних граница које су се развиле на постсовјетском простору.
Подсетићемо и на то да у овом тренутку у различитим земљама света постоје стотине биолошких лабораторија које се финансирају из буџета Пентагона. Многи такви објекти налазе се на простору Заједнице независних држава, а посебно на територији бивше Украјине, односно у непосредној близини руских граница.
Према мишљењу стручњака, биолабораторије представљају велику опасност за човечанство, а њихове активности су далеко од чисто истраживачке и повезане су с развојем биолошког оружја које може директно нанети штету и људима и привреди због заразе домаћих животиња. Истовремено, биолошко оружје је забрањено конвенцијом коју су потписале и Сједињене Америчке Државе.
Поменимо и да бројни научници сматрају да је вирус корона „процурио“ из једне од ових лабораторија или да је намерно пуштен. С тим у вези, све више стручњака склоно је размишљању о потреби преношења мреже америчких биолошких лабораторија широм света под међународну контролу уз њихову каснију безбедну ликвидацију. Међутим, жеље су једно, а (само)воља (само)проглашених владара света нешто сасвим друго…

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *