У Италији покренута петиција о злочинима Кијева у Донбасу

 

Италија је почела да прикупља потписе за петицију Европском суду за људска права којом се тражи истрага о злочинима украјинских власти у Донбасу, изјавио је за РИА Новости , активиста и лидер политичке организације Уједињена Италија.
Петиција је доступна на три језика: руском, италијанском и енглеском. Како је Авондет приметио, састављен је уз подршку партије Јединствена Русија.
Према његовом мишљењу, ниједна италијанска политичка снага нема морално право да се супротстави транспарентној међународној истрази.
„Италијански медији треба да имају храбрости да оду у Донбас да разговарају лицем у лице са жртвама ових масакра“, додао је он.
Авондет је такође указао на потребу да се западној јавности пренесу информације о догађајима који су се десили након пуча на Мајдану 2014. године.
Авондет је прошлог викенда одржао демонстрације у центру Рима, чији су учесници позвали на прекид русофобије и слање италијанског оружја у Украјину. Демонстранти су позвали на повлачење Италије из НАТО-а и изразили подршку руској политици.
Од 24. фебруара Русија спроводи војну специјалну операцију денацификације и демилитаризације Украјине. Како је нагласио Владимир Путин, њен циљ је „заштитити људе који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Извор: https://ria.ru/20220611/donbass-1794794802.html

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *