СУТРА У ПОДНЕ ЋЕ ОБЈАВИТИ ОДЛУКУ: ЛИДЕРИ СЛОЖНИ – Вучић, Рама и Ковачевски разговарали да ли ће ићи на самит о Западном Балкану

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је јутрос путем видео линка са председником Владе Републике Албаније, Едијем Рамом и председником Владе Републике Северне Македоније, Димитром Ковачевским.

– Разговарао сам јутрос са Еди Рамом и Димитром Ковачевским о предстојећем самиту ЕУ-Западни Балкан у Бриселу. Договорили смо се да ћемо, након консултација са нашим владама и саветницима, сутра у подне објавити одлуку о томе да ли ћемо присуствовати овом скупу. Разменили смо мишљења и о будућим корацима наше иницијативе Отворени Балкан – сајму вина, који ће окупити најбоље винаре из региона, као и о наредном састанку на којем ћемо размотрити бројна питања од интереса за наше грађане. Заједно се боримо за јасну перспективу Западног Балкана, још јачу сарадњу и боље повезивање..

Информацију о разговорима објавио је на Фејсбуку и премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски.

– У сусрет предстојећем самиту ЕУ-Западни Балкан, данас смо одржали ванредни састанак на тему Отвореног Балкана заједно са мојим колегама Александром Вучићем и Едијем Рамом.Разговарали смо о националним позицијама сваке од земаља, регионалним перспективама као и динамици процеса европских интеграција. Договорили смо се да после додатних интерних консултација, сутра ујутру, донесемо коначну одлуку о нашем учешћу на Самиту ЕУ-Западни Балкан у Бриселу – написао је он и додао:

– Разговарамо и о неколико тема које су важне за регион и покренули смо иницијативу за Агенцију за привлачење инвестиција на отворени Балкан, која ће омогућити додатни економски развој региона. Тема је била предстојећи сајам хране, вина и туризма који ће се одржати у Београду, као и неколико других тема које су произашле из последњег самита Отворени Балкан одржаног у Охриду.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.