Спортске игре младих на Ади Циганлији

Ада Циганлија данас је била у знаку Спортских игара младих, које су на теренима Фудбалског савеза Београда окупиле најбоље СИМОВЦЕ са територије нашег главног града. На турниру су учествовали победници квалификационих турнира који су се у претходном периоду одржали у Београду.

Путнике на Регионално финале, које ће се 16. јуна одржати у Петровцу на Млави, добили смо у игри “Лино између две ватре”, баскету 3×3, атлетици, Coca-Cola купу и УЕФА турниру у малом фудбалу.

Након такмичарског дела, захваљујући компанији НИС, победници турнира награђени су правом спортском посластицом: одмерили су снаге у баскету 3×3 и УЕФА турниру у малом фудбалу са својим вршњацима из КК “Партизан” и ФК “Црвена звезда”.

Компанија НИС подржава Спортске игре младих већ шест година, верујући у важност коју ова манифестација има за стварање здравих генерација и будућих шампиона, као и за промоцију толеранције и фер-плеја. На овај начин, НИС даје прилику младима у свим деловима Србије, који су посвећени спорту, да се такмиче, упознају и друже. 

Почетак следеће недеље нам доноси регионална финала, а онда ће се најбољи СИМОВЦИ девете сезоне игара од 4. до 10. јула дружити у Врњачкој Бањи. Традиционално, највећа награда за оно што су показали на спортским теренима, али и дружећи се ван њих, је одлазак на међународну завршницу у Сплит, средином августа.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима. Најлепшу спортску причу нам пишу деца из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, која се већ од фебруара такмиче на спортским турнирима у десет дисциплина. Учешће у спортским играма младих је потпуно бесплатно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *