РОГОЗИН О ЗАБРАНИ ПРЕЛЕТА ЛАВРОВУ: “Сармат неће тражити дозволу од кукавичких Бугара, осветољубивих Румуна и издајица Црногораца”

ДОЛАЗАК руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова из Москве под великим је знаком питања, јер су прелет његовом авиону забраниле Црна Гора, Северна Македонија и Бугарска.

РОГОЗИН О ЗАБРАНИ ПРЕЛЕТА ЛАВРОВУ: Сармат неће тражити дозволу од кукавичких Бугара, осветољубивих Румуна и издајица Црногораца

Фото: Профимедиа/Википедија/Јавно власништво

Док су у ЕУ и НАТО поздравили одлуку те три чланице да забране прелет Сергеју Лаврову према Београду, оштре реакције на друштвеним мрежама стигле су од Дмитрија Рогозина.

Директор државне свемирске агенције Роскосмос Дмитриј Рогозин преко Твитера написао им је јасну поруку.

– Оно што је добро је да “Сармат” неће тражити сагласност за летење од кукавичких Бугара, осветољубивих Румуна и Црногораца који су издали нашу заједничку историју. Као и остали, Швеђани.

Подсетимо, како су незванично сазнале “Новости”, долазак високог госта из Москве је под великим знаком питања, јер су прелет његовом авиону забраниле Црна Гора, Северна Македонија и Бугарска, а могуће је да рампу спусти и БиХ, позивајући се на санкције ЕУ.

Тиме су се у пракси потврдиле речи председника Србије Александра Вучића, који је јавно саопштио да се компликују ствари у вези са планираним доласком министра спољних послова Руске Федерације. Управо због новонастале ситуације, шеф државе ће се данас у 10 часова у згради Председништва састати са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком.

Лавров је требало да, уколико добије дозволе за “прелет”, данас у 18 часова слети у Београд. Да се самом логистиком путовања руског госта бавио и председник Србије Александар Вучић, потврдила је јуче и премијерка Ана Брнабић.

2 коментара

  1. MrKamenjarac

    …RUMUNI,BUGARI,MAKEDONCI I GNJIDE CRNOGORSKE SU 10 PUTA VECI NEPRIJATELJI SRBIJI NEGO SIPTARI I ENGLEZI ZAJEDNO…..

  2. Глупо питање: шта је са Мађарском и Румунијом? Да ли су и оне забраниле прелет или се Србија више не граничи са њима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *