ПРИШТИНА НАСТАВЉА ПРОГОН СРБА НА КОСОВУ: Хоће да хапсе и саслушавају лидере Српске листе

НАСТАВЉА се прогон истакнутих Срба на Косову и Метохији од стране званичне Приштине.

Према сазнањима “Новости”, данас су припадници косовског одељења за тешка кривична дела покушали да уруче позив за саслушање председнику Српске листе Горану Ракићу, потпредседнику Игору Симићу и члану Председништва Славку Симићу у својству осумњичених лица.

Имена представника Српске листе додата су на раније објављени списак од 72 лица српске националности које Приштина терети за “напад на уставни поредак Косова” због протеста Срба на једностране потезе Приштине.

Ракић је о том списку известио јавност још у априлу, и тада је истакао да је у питању политички и етнички мотивисан прогон Срба, и да су наши сународници унапред осуђени.

– Зато нико од наших грађана, привредника, политичких представника не треба да прими овај позив, нити да се на њега одазове. Колико је перфидна игра Приштине види се кроз намеру да се међу нас унесе раздор. Списак им није коначан па их позивам да на тај списак ставе и мене, Игора, Славка, Миловића, јер смо и ми били на тим протестима са својим народом и увек ћемо бити – рекао је Ракић на конференцији за медије 24. априла.

Ракић је тада поновио да Срби на Косову желе да сачувају мир, али и да толерантни став Срба има границу.

Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1124798/pristina-nastavlja-progon-srba-kosovu-hoce-hapse-saslusavaju-lidere-srpske-liste

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.