Песков: Одлука Европске комисије захтева појачану пажњу

ОДЛУКА Европске комисије да да одобрење Украјини за статус кандидата за Европску унију захтева појачану пажњу Москве, рекао је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков, преноси РИА Новости.

– Ово и даље остаје друга раван, иако захтева нашу повећану пажњу. Сви знамо за интензивирање дискусија у Европи око јачања одбрамбене компоненте Европске уније, војне, одбрамбене и безбедносне компоненте, тако да постоје разне трансформације које ми наравно, посматрамо на најпажљивији начин, рекао је Песков, одговарајући на питање како Кремљ сада гледа на изгледе Украјине да постане чланица Европске уније.

Песков је рекао и да би било сјајно када би европски лидери утицали на руководство Украјине и подстицали га да трезвено сагледа ситуацију.- Било би сјајно када би европски лидери утицали на руководство Украјине, оне који тамо доносе одлуке, да би их подстакли да трезвено сагледају ситуацију. Упркос чињеници да су они, наравно, чланови једне машине, чланови колективног Запада, они ипак разумеју потребу за наставком дијалога – рекао је Песков за „Известију“.

https://www.novosti.rs/c/planeta/svet/1127313/dmitrij-peskov-evropska-komisija-ukrajina-status-kandidata

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *