ОПТУЖБЕ ОЗБИЉНЕ, ХИТНО САСЛУШАТИ МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Државни функционери о наводима Дијане Хркаловић

Тужилаштво и надлежни органи требало би да реагују на тешке оптужбе које је бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић изнела на рачун некадашњег шефа, а сада потпредседника Владе и министра одбране а, да га хитно саслушају и утврде све чињенице.

Ова очекивања отворено износе у врху напредњака након тврдњи Хркаловићеве да је Стефановић учествовао у неовлашћеном прислушкивању разговора председника Србије Александра Вучића, лично штитио клан Вељка Беливука и монтирао аферу “Јовањица”.

Бивша државна секретарка у МУП, којој се суди за трговину утицајем, након пуштања из притвора у интервјуу за “Објектив” први пут је говорила о свим аферама и изнела своју страну виђења догађаја, односно шокантна сазнања и бројне оптужбе, пре свега, против свог некадашњег надређеног.

Тако Хркаловићева, између осталог, тврди да је “Стефановић остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Вучића и чланова његове породице”:

– Читао је транскрипте његових разговора, мимо председниковог знања, њему иза леђа. Тражио је да му се достављају ти транскрипти. Није предузео контраобавештајну заштиту председника нити је обавестио БИА, да они предузму мере. Тамо где има прислушкивања и читања туђих комуникација неовлашћено, тамо има свега.

– Добијао сам и судске пресуде против оних који су лагали да сам радио незаконито и да сам имао везе са криминалом. Сваку од тих лажи сам до сада разоткрио, сам или преко суда, верујући да је то једини исправан начин да одбраним себе, своју породицу и своју државу којој одано служим. Због заштите свега што су праве вредности моје земље и моје породице, одлучио сам да одговорим на нови талас лажи који пласира окривљена Хркаловић, као и део медијске машинерије која је у власништву најближих сарадника Вељка Беливука. А управо истина коју ћу изнети њих и плаши, па се служе најнижим подметачинама, што је својствено онима који су криви и који покушавају да кривицу смање и пребаце на другог. То им неће проћи.

Члан председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је јуче како очекује да тужилаштво предузме кораке који су у складу са законом, саслуша Стефановића и утврди чињенице у вези са оптужбама које је изнела бивша државна скеретарка МУП у интервјуу “Објективу”.

– Одгледао сам тај интервју у даху и био сам благо шокиран када сам чуо све то. Ми смо уређена, правна земља. Не могу сада да знам шта ће тужилаштво да уради, они су независан орган у односу на извршну власт, али оно што очекујем је да се те тврдње провере. То је нешто најмање што мора да се догоди после једног таквог интервјуа – рекао је Весић за телевизију Пинк.

Додао је да је то није интервју “некога са улице”, већ особе која је била на важним положајима и оптужена је за тешка кривична дела, тако да њена прича, каже, сигурно има много већу тежину.

ВУЧЕВИЋ: САЗНАЋЕМО ИСТИНУ

Упитан да прокоментарише оптужбе које је Хркаловићева изнела на рачун министра Стефановића, градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић за “Новости” каже:

– О свему томе сам причао још децембра 2019. године. Правда је спора, али достижна. Верујем да ћемо истину сазнати.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин у више наврата је поручивао да је полиција доказала прислушкивање председника и његове породице и да је сада на делу правосуђе.

– Неспорно је да су високи функционери МУП плански стављали одређена лица на мере, знајући да ће остваривати комуникацију са председником Вучићем или члановима његове породице. Ниједно лице које је било на мерама није процесуирано. Ни против једног није покренут судски поступак, што говори да су мере биле употребљене не за доказивање кривичних дела, већ за надзор њихове комуникације са породицом Вучић – поручио је недавно у интервјуу за “Новости”.

АНДРЕЈ КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА

У својој исповести, Дијана Хркаловић говорила је и о афери “Јовањица” као и да је Андреј Вучић неправедно оптужен.

– Ту аферу су монтирали “монтажери” Небојша Стефановић и Слободан Миленковић, мали Сента. Мислим да је то било у договору са страним службама. Уплетоше Андреја Вучића ни кривог ни дужног. Када је хапшен Предраг Колувија на ауто-путу, шта је тамо радила београдска полиција, ван територије за коју је надлежна? Зашто нису отворили оперативну обраду? Колувији су истог момента узели телефоне. Ако су му узели телефоне, како је онда он обављао те позиве, ка Андреју и не знам коме? Није могао да обавља те позиве јер су телефони били код оперативаца који су их чачкали.

Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1127944/optuzbe-ozbiljne-hitno-saslusati-ministra-odbrane-drzavni-funkcioneri-navodima-dijane-hrkalovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.