ОДРЖАН 12. HSE ФОРУМ ИЗВОЂАЧА У НОВОМ САДУ

НИС и партнери настављају да унапређују безбедност на раду

Компанија НИС наставила је да, у сарадњи са својим извођачима и осталим партнерима, унапређује праксе и размењује искуства у области безбедности на раду и у том циљу је у Пословном центру у Новом Саду одржала 12. HSE Форум извођача.

Овом скупу присуствовало је готово 300 учесника, међу којима су били представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије – Управе за безбедност и здравље на раду, Инспектората за рад, Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, компанија са којима НИС сарађује, као и запослени НИС-а.

Циљ скупа било је подизање свести о потреби доследног спровођења безбедносних правила на свим локацијама НИС-а, размена најбољих искустава и пракси у овој области и заједнички рад на примени HSE правила. Свестан значаја оваквих манифестација, НИС ће и надаље наставити са организацијом HSE форума како би допринео даљем развоју културе безбедности на раду у нашој земљи.

Форум је отворио Иван Дмитриев, директор Функције за HSE, који је казао да су за компанију НИС безбедност на раду и заштита животне средине „апсолутни приоритет, али и интегрални део сваког радног процеса“.

„У овој области имамо најамбициознији циљ – раднe процесe без повреда и негативног утицаја на животну средину. Верујемо да је тај циљ могуће постићи и активно радимо на његовом остварењу. Без обзира колико смо му посвећени унутар компаније, свесни смо да га не можемо достићи без наших партнера и извођача. Због тога, са аспекта безбедности, одговорности и статистике, не правимо разлику између наших запослених и запослених наших сарадника“, рекао је Дмитриев.

Током скупа партнери компаније су информисани о новим HSE захтевима проистеклим из Програма Штит безбедности КАРКАС и новим Златним HSE правилима НИС-а којима се унапређује безбедност на раду.

НИС посвећује велику пажњу овој области о чему сведочи и чињеница да је компанија последње две године добитник националног признања из области безбедности и здравља на раду у категорији Повеља „28. април“ које додељује Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *