Милош Ковић изабран за редовног професора на Филозофском факултету

Сенат Универзитета у Београду једногласно је изабрао познатог српског историчара Милоша Ковића за редовног професора Опште историје новог века на Филозофском факултету.

– Сенат Универзитета у Београду данас је једногласно изабрао Милоша Ковића за редовног професора Опште историје новог века на Филозофском факултету. Хвала хиљадама људи који су учествовали у овој борби! Победа! – објављено је на незваничној “Фејсбук” страници професора Ковића.

Од краја прошле године трајала је борба Ковића са онима који су покушали да осујете његов избор у редовног професора. Ковић је тврдио да је реч о политичком прогону.

– Овде је реч о томе каква ће се историја предавати нашој деци. Да ли ће у школама и на универзитетима слушати НАТО историју српског народа, или хашку интерпретацију српске историје, како ја то понављам већ годинама, или оно што је права историја која је наука, која је ствар струке – рекао је Ковић раније.

Хиљаде грађана и студената учествовало је на скуповима подршке, тражећи да се обустави његов прогон и да се формира непристрасна комисија за његов избор у звање редовног професора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.