Медведев: Европска политика као слаб пратећи вокал САД, нема више политичара калибра Шарла де Гола

Проблем дегенерације европске политике је повезан са тим што је она постала попут слабог пратећег вокала америчких солиста, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Проблем дегенерације европске политике је, пре свега, последица тога што је она постала слаб пратећи вокал америчких солиста. Шарл де Гол је могао да се успротиви било ком америчком председнику. Ко ће сада од Европљана да то уради, а да му се притом не тресу руке?“, написао је Медведев на Телеграму.
Он је навео да се за сада не може очекивати просветљење западне политике, јер се ниво политичара неумитно снижава.
 
„Просветљење се за сада не очекује. То ствара проблеме не само западном свету, него и нама, Русима. Калибар политичара се неконтролисано смањује. Као што је раније оштроумно приметио Владимир Путин: ‘После смрти Махатме Гандија човек нема с ким да разговара’ ” истакао је Медведев.
Према његовом мишљењу, у Европи нема политичара нивоа као што су некада били бивши немачки канцелар Хелмут Кол, бивши председник Француске Жак Ширак или бивши премијер Велике Британије Маргарет Тачер.
Медведев је коментаришући савремене западне политичаре рекао да нису способни да преузму одговорност, као и да су политичари који су представљали моћну политику замењени технократама које нису спремне да доносе одлуке.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *