Лажне заставе Украјине

Прикривени злочини Кијева: ликвидације Руса због наопаке речи, напади на сопствене цивиле…

Кијевски и западни медији често одашиљу извештаје о ратним злочинима које су наводно починиле руске снаге у Украјини, да би убрзо потом од независних новинара и стручњака са тог истог Запада стигле информације које доказују да се ради о манипулацији; тачније – операцији под лажном заставом (false flag operation или само false flag, дословни превод – лажна застава), све како би се у светском јавном мњењу додатно подстакао одијум према Русима и Русији.

АЗОВСТАЉ, БУЧА, КРАМАТОРСК Последња од таквих спорних вести недавно је сугерисала да је руска војска бацила забрањене фосфорне бомбе на челичану „Азовстаљ“ у којој су били укопани борци украјинског неонацистичког батаљона Азов. Снимци су, међутим, открили да су у питању биле касетне бомбе, односно бомбе с пуњењем од магнезијума, дозвољене и у Украјини и у Русији за употребу против војних циљева.
На сличан начин су и снимци које је начинила украјинска војска приликом уласка у Бучу открили да тада на улицама није било мртвих цивила, дакле ни покоља који је касније саблазнуо свет. Видео-записи и фотографије на којима су биле ужасне слике тела убијених цивила расутих на главној улици – појавили су се касније, а затим је истрага показала да је већина жртава страдала од фрагмената граната које су испалиле украјинске снаге. Отуда се о „руском злочину у Бучи“ после тих открића више није много распредало, али се покушало с новим – у Краматорску.
Кијев је тврдио да је напад на железничку станицу у Краматорску, пуну цивила који су бежали од грозота рата, извршила Русија. Сумњу у те тврдње је први изнео стручњак за оружје, некадашњи амерички маринац и инспектор УН, сада светски познати аналитичар Скот Ритер. У јавности признат као стручњак који је тражио ирачке ракете „скад“ током Заливског рата, Ритер је проницљивом анализом и графичким приказима разабрао жито од кукоља и доказао да се кривци за масакр, испрва приписан Русима, крију на украјинској страни. Ракета не само што је долетела с украјинске стране фронта него се радило о застарелој „Тачки-У“ из совјетских времена, с украјинским серијским бројевима; с обзиром на локацију експлозија касетне муниције и репних делова, Ритер је успео да реконструише тачку лансирања „Тачке-У“ с положаја – украјинске војске.

ЖРТВОВАЊЕ ЦИВИЛА Утврдио је да се ради о још једној операцији „напада на сопствену заставу“, односно жртвовања цивила у пропагандне сврхе и то зато што је тог дана председница Европске комисије Урсула фон дер Лејен допутовала у Кијев у посету украјинском председнику Володимиру Зеленском.
Намеће се питање: зашто Зеленски и његови главнокомандујући генерали посежу за описаним, сваке осуде вредним, крајње бруталним, нељудским потезима?
Одговор лежи у структури становништва – људи који живе у градовима и селима на тлу источне Украјине су проруски оријентисани, стога украјински националисти не маре каква ће их зла коб задесити. Њихов циљ су само милијарде које дотичу из Европске уније и Америке, као и оружје које дотура НАТО. Стога су преко западних медија одапели у свет страшне слике „руског злочина у Краматорску“, а када су процуреле анализе које су разоткриле да се поново радило о „нападу на сопствену заставу“, та вест је напрасно ишчезла с насловница. Када је требало објавити деманти нетачних вести, западни медији су се ућутали.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.