Лавров: САД неће моћи да испорукама оружјa Кијеву примора Русију да поштује њихова правила

Руски амбасадор у Сједињеним Државама Анатолиј Антонов такође је раније рекао да је напумпавање Кијева америчким оружјем „пут ка директној војној конфронтацији” између највећих нуклеарних сила.

Сједињене Државе неће моћи да одузму Русији право на сопствени глас у међународним пословима испоруком оружја Украјини и натерају је да се придржава правила која је измислио Вашингтон. Ово је изјавио руски министар спољних послова Сергеј Лавров у емисији ТВ канала „Русија-1“ у интервјуу за програм „Москва. Кремљ. Путин“ у недељу.

Одговарајући на питање новинара Павла Зарубина шта САД покушавају да постигну слањем додатних пошиљки наоружања у Украјину, министар је истакао да су ти циљеви већ дуго декларисани у Вашингтону. „Они остварују оно што су одавно најавили, да Русија мора да зна своје место, Русија нема право на сопствени глас у међународним пословима, Русија мора да се придржава правила која су измислиле САД. Мислим да добро разумеју да неће успети“, нагласио је Лавров.

Раније је руски амбасадор у Сједињеним Државама Анатолиј Антонов рекао да је напумпавање Кијева америчким оружјем „пут ка директној војној конфронтацији” између великих нуклеарних сила са “непредвидивим последицама”.

Извор: https://tass.ru/politika/14968047


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.