ЛАВРОВ: Ценимо храбар став Србије и лично председника Вучића

СЕРГЕЈ Лавров, министар спољних послова Русије, обраћа се јавности из Москве, након што је амбасадор Русије Александар Боцан Харченко обавестио председника Србије Александра Вучића о отказивању његове посете нашој земљи.

ЛАВРОВ: Ценимо храбар став Србије и лично председника Вучића

Фото: Д. Миловановић

– Ценимо храбар став који заузима Србија и лично председник Вучић који истиче да неће се бавити антируском делатношћу, али Европској унији је жеља да сви кандидати преузму обавезе русофобског карактера.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Лавров на самом почетку конференције коментаришући забрану прелета од стране Црне Горе, Северне Македоније и Бугарске рекао:

– Ово је узнемирујућа акција. Десило се одузимање од суверене државе да спроводи права која има. То је демонстрација колико далеко НАТО и ЕУ могу да иду у коришћењу најгрубљих средстава и утицаја против оних који се воде националним интересима и није спреман да жртвује своје достојанство ради ових правила које запад намеће. Посета министра Русије се на Западу доживљава као претња великих размера –  рекао је Лавров и додао је да је све што се десило цинизам и лицемерје Запада.

Целу конференцију пратите ОВДЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *