Конашенков: Украјински казнени одред пуцао на војнике који су покушали да се предају

Украјинске снаге безбедности не дозвољавају својим колегама да се предају, постоје казнени одреди, изјавио је портпарол Министарства одбране Игор Конашенков.
Он је рекао да је у рејону Новомихајловке у Доњецкој Народној Републици, након ватрених припрема за офанзиву руских трупа, више од 30 војника 25. батаљона 54. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, који су били на упоришту у области фарме, одлучило да се преда. Позвали су радио везом руску јединицу, тражили прекид ватре и обезбеђивање коридора за излаз. Око 22 часа, војници Оружаних снага Украјине са белим заставама почели су да иду ка руским позицијама.
„У том тренутку један одред украјинских екстремиста, који је оклопним возилима стигао до упоришта, отворио је унакрсну ватру на припаднике 54. бригаде Оружаних снага Украјине у леђа. Као резултат ове пуцњаве, 32 украјинска војника смртно су рањена и убијена“, наставио је Конашенков.
Он је напоменуо да су последњих недеља овакви инциденти све чешћи.
Како је нагласио генерал-потпуковник, такве чињенице јасно показују да „у позадини растућих војних неуспеха и деморализације украјинских трупа, кијевски екстремистички режим покушава да акцијама казнених одреда заустави повлачење и предају својих јединица“.
 
Извор: https://www.vostok.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.