И званично два европска услова пред Србијом: Санкције Русији и признање Косова

 
Посланици Спољнополитичког одбора Европског парламента сутра у 9.00 часова гласаће у Бриселу о усвајању овогодишњег извештаја о Србији.
 
На нацрт извештаја који је у априлу представио известилац Европског парламента за Србију, Владимир Билчик, поднето је 439 амандмана, а посланичке групе су усвојиле 40 компромисних амандмана којима је проширен текст извештаја.
Европски парламент је у фокус свог овогодишњег извештаја о Србији ставио позив Београду да се ”хитно” усклади са санкцијама које је ЕУ увела против Русије и Белорусије и то поставио као један од услова за даљи напредак Србије на путу евроинтеграција.
“Српске власти се позивају да се истински ангажују у неопходним реформама и врате земљу на прави пут европских интеграција и тиме испуне европске аспирације Србије”, наводи се у тексту.
Посланица Зелених Виола фон Крамон је заједно са послаником либерала, Клеменом Грошељем и неколицином представника социјалдемократа у Европском парламенту, аутор највећег броја амандмана који су поднети на извештај о Србији, посебно у делу који се односи на сарадњу са Русијом.
Након гласања у Спољнополитичком одбору, извештај о Србији наћи ће се почетком јула и на финалном пленарном гласању Европског парламента када ће бити усвојен у облику правно необавезујуће резолуције о Србији.

Један коментар

  1. Зорица Ј

    Србији је потребан Хенри VIII.
    Нису му дали да се разведе,одбацио одлуку Рима, основао своју цркву и решио проблем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.