ФЕСТИВАЛ НАУКЕ И НИС ВАС ПОЗИВАЈУ НА НАУЧНИ ПИКНИК – Видимо се 4. и 5. јуна у Парку науке на Ади Циганлији!

Београд, 2. јун 2022. године

Највећа научна забава на отвореном биће одржана 4. и 5. јуна у Парку науке на Ади Циганлији. Дводневни Научни пикник, у организацији Фестивала науке, показаће деци свих узраста узбудљиву и лепшу страну науке. Програм ће трајати од 11 до 19 часова, а садржај је бесплатан за све посетиоце. Фестивал се већ десет година одржава у партнерству са компанијом НИС, уз чију подршку је Парк науке и обновљен.

Научни експерименти, дружења, изложбе и шоу програми само су део бесплатних садржаја који ће обележити Научни пикник. Узбудљиви експерименти из физике и хемије учиниће свет око нас још занимљивијим, док ће неколико експеримената и трикова заснованих на психологији опажања бити довољни да се научници поиграју са посетиоцима и њиховим чулима. Научни шоумен Милан Поповић изводиће своје невероватне експерименте за децу и одрасле. Уз Миланову помоћ, најхрабрији посетиоци биће у прилици и да се поиграју са Теслиним разиграним муњама.

Генерални покровитељ фестивала, компанија НИС, отвара врата јединствене школе међу дрвећем награђиваног фотографа Предрага Костина. Полазници ће, уместо традиционалних часова, уживати у његовим фотографијама направљеним у дивљини, причама које их прате, а даваће и савете уколико неко жели да се опроба у фотографисању дивљих животиња. Осим тога, у овој школи ће бити речи и о становницима Савског језера, причаће се приче о урбаним летачима, а љубитеље природе очекују и звучне кабине са аутентичним звуцима дивљине. За оне које природа посебно инспирише, осмишљен је и ликовни конкурс са вредним наградама.

Радозналци свих узраста моћи ће да се упусте и у бројне друге авантуре – од шареног света Лего коцкица, до првих корака на пољу кодирања и роботике. Ту је и ужурбани свет пчела, где ће уз помоћ експерименталне кошнице, а кроз занимљиве радионице, малишани научити како да уживају у природи и упознају све њене становнике.

Парк науке се налази у непосредној близини кружног тока, поред фудбалских терена на новобеоградској страни Аде Циганлије. То је први Парк науке у Србији, направљен пре 11 година. Део прикупљених средстава за овогодишње научно дружење искоришћен је за његову обнову, пре свега захваљујући компанији НИС, која је уз Фестивал науке већ десет година. На овај начин НИС пружа свој допринос афирмацији науке и образовања код младих у Србији.

Видимо се на Научном пикнику!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *