АМЕРИКАНЦИ КОНТРОЛИШУ ТЕРОРИСТЕ И НЕОНАЦИСТЕ: Асад поручио – Русија и Сирија имају истог непријатеља

Сиријски председник Башар ел Асад данас је рекао да САД контролишу и терористе и неонацисте.

– То значи да се Русија и Сирија боре против истог непријатеља, јер и једне и друге терористе и неонацисте контролише иста држава – САД – рекао је сиријски лидер, преноси ТАС С.

Он је на састанку са замеником председника Државне думе Дмитријем Саблином и делегацијом Доњецке Народне Републике, истакао да се главна и највећа битка води против политике хегемоније коју спроводи Запад.

– Сиријски председник Башар ел Асад честитао је делегацији ДНР ослобођење већег дела републике и рекао да ће наложити Министарству спољних послова да започне процедуру за званично признање ДНР и ЛНР, пренела је РИА Новости.

Москва ће поздравити признање ДНР и ЛНР од других земаља, посебно од Сирије, која је нама пријатељска, рекао је Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације.

– Поздравићемо признање ЛНР и ДНР од других земаља, посебно од пријатељске Сиријске Арапске Републике, рекао је Песков новинарима.

Сиријски председник је додао и да Запад себе сматра центром и настоји да влада светом у складу са својим интересима.

Он је позвао “земље које бране свој суверенитет да граде снажне односе како би се међусобно помогле у јачању сопствених позиција и остваривању интереса својих народа”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *