АКО НЕКОГА УХАПСЕ, ОРГАНИЗУЈЕМО ПРОТЕСТЕ: Представници Српске листе поводом позива на саслушање који стижу нашим сународницима са севера КиМ

У СЛУЧАЈУ да било ко са тог списка буде ухапшен, уследиће протести и битка свим демократским и недемократским средствима, па чак и спровођење грађанске непослушности.

Обавештавамо Приштину, али и целокупну јавност да је српски народ на КиМ јединственији него икада. Ову јасну поруку шаље Српска листа, а поводом наставка прогона наших сународника у јужној покрајини које приштинске власти сада хоће да оптуже за “подривање уставног поретка”. Листа од 72 особе за севера Космета, које су се нашле на мети због прошлогодишњих протеста против једностраних мера, допуњена је и челницима СЛ. По налогу специјалног тужилаштва Косова, полиција је покушала да уручи позиве на саслушање у својству осумњичених председнику Српске листе Горану Ракићу, потпредседнику Игору Симићу и члану Председништва Славку Симићу.

Представници СЛ ове позиве на саслушање пред органима у Приштини нису примили, позивајући и остале грађане који су на списку да их не прихвате:

Осим представника Српске листе, на списку косовског тужилаштва због наводног подривања уставног поретка налазе се и привредници и угледне личности са севера Космета који су се крајем септембра и почетком октобра придружили грађанима током протеста на прелазима Јариње и Брњак, а због једностране одлуке Приштине о забрани коришћења српских регистарских ознака.

Иако је протест окончан после око две недеље привременим договором о коришћењу тзв. стикера, коначног решења око регистарских таблица и даље нема, а због тога што представници Приштине опструишу дијалог у Бриселу. У ту сврху сада “потежу” и позиве на саслушање нашим сународницима.ОВИМ позивима на саслушање само желе да нас заплаше и одузму нам једино демократско право, право на протест против свих неправди Приштине. Нећемо дозволити једностране и насилне акције према нашим сународницима – указују житељи са севера Косова и Метохије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *