ШОЈГУ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕШАВА У “АЗОВСТАЉУ”: Руска војска чврсто држи обруч

Украјинске јединице које се и даље налазе у комбинату “Азовстаљ” у Мариупољу остају блокиране испод челичане, саопштио је данас министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– У складу са наређењима врховног команданта, остаци милитаната који се налазе у индустријској зони фабрике “Азовстаљ” су блокирани дуж читавог периметра. Нови предлози националистима да ослободе цивиле и положе оружје, уз гаранцију живота и поступања у складу са нормама међународног права, игнорисани су. Настављамо са овим покушајима – рекао је он.

Шојгу је нагласио да руска војска у оквиру специјалне операције у Украјини заједно са јединицама Луганске и Доњецке Народне Републике проширује контролу над територијом у Донбасу.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Истовремено, Шојгу је напоменуо да руски војници “предузимају свеобухватне мере за заштиту цивилног становништва”.

– Ради безбедне евакуације цивила из зона борбених дејстава свакодневно се отварају хуманитарни коридори и проглашавају прекиди ватре – објаснио је он.

Како је нагласио руски министар одбране, “САД и њихови савезници из НАТО-а настављају да упумпавају оружје у Украјину”.

– Сваки транспорт оружја Северноатлантске алијансе који је стигао на територију Украјине сматрамо легитимном метом за уништење – рекао је Шојгу.

Подсећамо, Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Владимир Путин је рекао да је њен циљ “заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима”.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *