Ватрогасци НИС-а одржали предавање ђацима у Кикинди на тему заштите од пожара

Кикинда, 4. мај 2022. године

Међународни дан ватрогасаца, 4. мај, обележен је и у Средњој стручној школи „Милош Црњански“ у Кикинди предавањем на тему заштите од пожара и опасности од тровања угљен-моноксидом. Предавање је за око 80 ученика првог разреда ове школе одржао Игор Лазић, командир ватрогасне јединице НИС-а у Кикинди, уз подршку својих колега.

Ђаци су имали прилику да стекну нова знања о класама пожара, начинима евакуације и реаговања у случају пожара, о настанку угљен-моноксида, његовом утицају на организам, опасностима које може да проузрокује, као и о ватрогасној опреми и средствима за гашење пожара, у циљу повећања спремности на реаговање у ванредним ситуацијама.

„Као друштвено одговорна компанија, НИС настоји да укаже на питања од значаја за ширу заједницу. Приближавамо се сезони летовања, камповања, боравка на отвореном и у викендицама и сматрамо да је важно да се младима укаже на изазове које отворени пламен носи. Само правовременом реакцијом и адекватним начинима поступања у случају пожара могу да се спрече веће последице и смањи број повређених лица у акцидентнима“, изјавио је Игор Лазић, командир ватрогасне јединице НИС-а у Кикинди, који је и истакнути члан Клуба волонтера компаније.

 

Додатна информација:

НИС је кроз програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ у 2020. години подржао 83 школе у 12 партнерских градова и општина у циљу унапређења дигитализације наставног процеса и повећања безбедности ученика и наставника. Једна од школа обухваћених овим програмом је Средња стручна школа “Милош Црњански” у Кикинди.

Клуб волонтера НИС-а је основан 2018. године и броји више од 1,650 чланова, запослених компаније, који активно спроводе волонтерске акције усмерене на подршку различитим иницијативама и осетљивим категоријама друштва. Једна од активности Клуба волонтера усмерена је на едукацију ученика основних и средњих школа у различитим областима, са посебним фокусом на заштиту животне средине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *