УКРАЈИНЦИ ПРАВЕ НОВИ АЗОВ: Прва јединица створена у Харкову, и има нови злослутни симбол

У Украјини је званично формиран одред Снага за специјалне операције „Азов” Харков. То је у Телеграму објавио Константин Немичев, начелник штаба извиђачко-диверзантских специјалних снага Кракен.

УКРАЈИНЦИ ПРАВЕ НОВИ АЗОВ: Прва јединица створена у Харкову, и има нови злослутни симбол

Фото: Printscreen

 

За команданта нове јединице ССО Азов постављен је  Анатолиј Сидоренко, који је својевремено био један од оснивача екстремистичке добровољачке јединице „Скривени корпус“

Наводно, борци нове јединице већ извршавају борбене задатке у Харковској области. 

Судећи по фотографијама са свечаног оснивања јединице, нови Азова за сада чини око 60 људи. Наоружани су јуришним пушкама М4-ВАЦ-47 украјинско-америчке производње и белгијским јуришним пушкама ФН Ф2000 , недавно испорученим Украјини.

 

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Ознаке новог „Азова“ су плави штит са три жута мача и натписом „ССО Азов Харков”. 

Нови симбол јединице  односи се на споменик “Три мача” који је био постављен у бази пука Азов у близини Мариупоља, где се одржавао годишњи помен погинулим припадницим Азова, а како се наводи на Твитеру, то је “симбол војничке славе и обећање освете непријатељима”.

У једном од видеа објављеном на Јутјубу чланови новог Азова објашњавају да су националисти, а не нацисти. 

На украјинским друштвеним мрежама налазе се и слике ознка са натписом „ССО Азов Кијев”, међутим, још није познато ко предводио ову формацију и колико је бораца у њој. На сајту партије „Национални корпус“ налази се најава да је отворена регрутација у кијевски „Азов“. 

Шеф централног штаба партије Национални корпус и бивши командант мариупољског Азовског пука Максим Жорин сматра да би нова јединица требало да „достојно настави“ борбу „хероја са Азовстала“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *