ТРИ РАТА ПРОТИВ ЧОВЕЧАНСТВА – ВЕЛИКИ РЕСЕТ И ВЕЛИКИ ОТПОР

Разговарао Никола Јовић
Фотографије В. Данилов

Драган Вујичић

Украјински рат је савршено одвлачење пажње од њиховог „Магнум кримена“, тј. короне, због које би морали да плате макар политичку казну. Ко су кривци? Добро познати неизабрани олигарси, банкари, наследници моћи и новонастали лидери који се окупљају у Давосу, у Швајцарској, да одлучују о будућности човечанства

Светом последње две године, од како је почео пројекат „ковид пандемије“, дувају нови „ветрови промене“, који су се убрзали од уласка руске војске у Украјину, а ситуација се не смирује, напротив, само се погоршава. С тим у вези разговарали смо с истакнутим српским новинаром, колумнистом „Вечерњих новости“ Драганом Вујичићем, а поводом објављивања његове нове књиге „Ресет у крви: Украјина vs Русија“.

Једне мрачне вечери касно у фебруару 2022, тихо и на мала врата, наратив о корони је напустио светску арену, а кроз главне капије наших живота ушао је разорни украјинско-руски рат. Заузео је све медије и из дана у дан пажњу људи је усмерио на Кијев, Маријупољ, Азовстаљ, на Одесу и ратне злочине. Преко ноћи са здравља, односно болести прешло се на још смртоноснију болест рат. А људи су после ковида само желели да уживају у животу и у илузији „повратка у нормалу“. Ипак догодила им се нова диверзија – овим речима почиње ваша последња књига „Ресет у крви: Украјина vs Русија“, која је заправо четврти наставак вашег писања о Великом ресету. Како смо и зашто „преко ноћи“ од короне дошли до Украјине, у смислу пажње светске јавности, тј. оних који је усмеравају?

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.