СРБИ ЋУТЕ, А ХРВАТИ „САМО РАДЕ СВОЈ ПОСАО“

ПОЛИТИКА ГЕНОЦИДА И МЕМОРИЈАЛА

У време док је обележаван Дан победе над фашизмом, букти украјинска криза и рат против „азоваца“ и „бандериста“, настављача нацистичке идеологије уз које је стао читав Запад, што упорно гура Србе у суноврат националног самопоништења, настављајући да перфидно спроводи политику којом је Србима додељена улога „геноцидног народа“. Водеће (реторичко) планетарно питање које се поставља је да ли је фашизам уопште побеђен

Одавно је веома очито да „победа“ у Другом светском рату није ни имала амбицију да стави тачку на фашизам. Нацисти и усташе који су се „пацовским каналима“ спасавали, капиларно су инфилтрирани широм планете у високе кругове и центре одлучивања. Њихови синови и кћери, уместо да направе отклон и осуде нацизам и усташтво, „настављају недовршен посао“ својих очева од Украјине, преко Хрватске и диљем врлог новог света. Један од нових видова фашизма је „закључавање планете“ у форми „ковид 19 фашизма“, као и цензура „Великог брата“ из Силицијумске долине, који убрзано уводи „министарства истине“ широм „демократског Запада“, и где год може.

Контрола историје и политика геноцида оружје су рата против српског народа, јединог који се на граници XX и XXI века усудио да се брани пред налетом глобалног фашизма. Глобална власт и њени водећи центри моћи, који су у историји поднели велике поразе од Срба, тако велике подвиге српског народа нипошто нису могли да поднесу и они се континуирано бришу из сећања светске историје, при чему историја не сме да буде избрисана, већ унакажена.

Проф. др Едвард Херман, који је у научни дискурс увео појам „политика геноцида“, у истоименој студији, опсежно је анализирао операције „Олуја“ и „Бљесак“ показујући како се политиком геноцида успоставља контрола историје. Крајњи циљ је, сматра Херман, да се Србима одузме свако право на статус жртве, и не само то већ да Срби, после жртава које су поднели током два светска рата када су се супротставили агресору, и после ратова деведесетих, буду стигматизовани као геноцидне убице.

Контрола, фалсификовање и унакажење историје у врлом новом свету спроводи се путем правног аминовања злочина над Србима, као и наметања кривице самим жртвама. Фалсификовање историје за Србе спроводи се преузимањем српских институција постављањем на челна места оних који ће радити на реализацији њихових планова које су припремили организовањем семинара, конференција, стипендирања и учлањења у глобалистичке наднационалне организације, јавна, полујавна и тајна друштва, путем обуке младих и осталих „лидера“,, као и континуираним медијским и институционалним испирањем мозгова младих српских поколења која успешно завршавају „школе за слуге“ новог глобалног поретка где се учи из уџбеника које пишу Хрвати, Словенци и Немци. Срби се бришу са спискова жртава, Србија треба да „пузи“ и да јој се забрани било какав покушај „усправљања“ и достојанства.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

 

 


Један коментар

  1. Владимир

    Као и увек, госпођа Биљана, јасна и прецизна! Хвала за све што чините за нас!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.