ПРАВИ ПУТ

ФОТО: БЕТА

Будући да се на тлу Украјине одвија „сукоб система вредности и цивилизација“, као што је патријарх српски Порфирије рекао председнику Србије Александру Вучићу, има ли он право да не поступи у складу с гласом свог народа?

Ако је веровати Новој српској политичкој мисли, а нико није понудио разлог да јој не поверујемо ако не рачунамо гунђање Стевана Дојчиновића који сарађује са ОЦЦРП-ом који сарађује са америчком Централном обавештајном агенцијом (извор: whitehouse.gov, званични портал Беле куће, 3. јун 2021, транскрипт разговора два висока званичника Националног савета за безбедност САД с новинарима), а сви они и те како имају разлога да не буду задовољни, српски народ опет је показао да је мудрији од сопствене јавне елите. И уз то му је и срце на правој страни, премда то ваљда и мора да иде једно с другим, уосталом, нема истинске мудрости без способности да се препозна добро.

ГЛАС НАРОДА Да не дужимо, многи су вероватно већ видели резултате испитивања јавног мњења а и иначе то добро знају, Срби неће да уведу санкције Русима. Анкета НСПМ-а показала је задивљујући, премда не и зачуђујући, степен јединства овог народа: чак 82,1 одсто грађана изричито не подржава увођење санкција Русији, насупрот тек 6,9 одсто оних који то подржавају (11 одсто нема став).

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.