ПОЉСКА ДОБИЛА СТРОГО НАРЕЂЕЊЕ ОД ВАШИНГТОНА: Не шаљите војску у Украјину да не би изазвали Трећи светски рат

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе забраниле су Пољској да шаље своју војску у Украјину, пошто Вашингтон страхује од директне конфронтације између НАТО-а и Русије, сугерисао је у интервјуу за РТ генерал-пуковник Георгиј Шпак, бивши командант руских Ваздушно-десантних снага , преноси РИА Новости.

М.Ђорђевић

ПОЉСКА ДОБИЛА СТРОГО НАРЕЂЕЊЕ ОД ВАШИНГТОНА: Не шаљите војску у Украјину да не би изазвали Трећи светски рат

Фото: Јутјуб/AiirSource Military/Википедија

– Пољаци под националном заставом неће ићи у Украјину“, поручио је Шпак.

Он је истакао да се на територији бивше совјетске републике могу појавити плаћеници или добровољци из неке источноевропске земље, али не и редовни војници пољске војске.

– Пољска је део НАТО-а, а један хитац из НАТО-а према Русији је почетак Трећег светског рата. Сви то разумеју и мислим да је Варшава добила врло јасну команду Вашингтона: не преузимајте иницијативу. Америка не жели да гине због Украјине или због Пољске, објаснио је Шпак.

Генерал-пуковник је додао и да ће се човечанство у случају избијања Трећег светског рата суочити са глобалним нуклеарним сукобом у коме „неће бити победника”.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Како је саопштило Министарство одбране, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, а 25. марта су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ је према руском војном министарству ослобођење Донбаса.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.