Објављени резултати истраживања сајта Poslovi.Infostud – НИС и ове године најпожељнији послодавац

Компанија НИС и ове године проглашена је за најпожељнијег послодавца у Србији према резултатима истраживања „TalentX“ које је спровела група сајтова за запошљавање Poslovi.Infostud са циљем унапређења тржишта рада у нашој земљи. У истраживању је учествовало више од 10.000 испитаника.

Истраживање је спроведено током марта, а поред одабира најпожељнијих послодаваца,  испитаници су одговарали и на питање шта чини послодавца атрактивним, које услове рада очекују, као и у каквом пословном окружењу би желели да раде.  Анализа резултата помаже послодавцима да стекну јаснију слику о очекивањима на тржишту рада, што им, између осталог, омогућава да у будућности прилагоде актуелне и развију нове моделе и алате у управљању људским ресурсима.

„Ово је други пут заредом да је НИС проглашен за најпожељнијег послодавца у Србији што нам даје нови подстицај, али уједно доноси и одговорност да наставимо у истом смеру и останемо поуздан партнер нашим запосленима, јер се обостраним задовољством постижу одлични пословни резултати. Циљ НИС-а у претходном периоду није био само да очува стабилност пословања, већ је компанија и у овим изазовним временима препознала најважније – значај запослених. То подразумева и примену најбољих пракси које ће омогућити максималну бригу о запосленима, али и унапређивање компетенција које ће помоћи запосленима да наставе да се професионално развијају. За нас ово није само HR награда, већ резултат ангажовања целокупног НИС-овог тима који чини више од 11.000 запослених – од топ менаџера, преко чланова HR тима, па до свих запослених који и јесу наш најјачи бренд“, изјавила је Алиса Евсина, HR директор у НИС-у.

НИС у континуитету улаже значајна средства у развој програма који су  усмерени на  привлачење младих, као и на унапређење професионалних компетенција запослених, а само током прошле године компанија је организовала 2.870 професионалних и техничких обука на којима је учествовало више од 5.200 полазника.  Додатно, НИС је у  2021. години покренуо програм “NIS Energy” у ком могу да учествују дипломци и мастер студенти факултета који одговарају бизнис потребама компаније. Изабрани кандидати, након завршетка једногодишњег плаћеног програма, имају могућност да се запосле у компанији. O успеху прве сезоне “NIS Energy” сведочи и чињеница да се свих 15 полазника запослило у компанији након истека програма. Такође,  НИС је ове године покренуо шесту сезону програма “NIS Calling”  који омогућава студентима одабраних факултета да кроз флексибилан програм праксе стекну прва радна искуства у НИС-у и на тај начин се упознају у пракси са областима за које се школују. До сада је прилику да учи и додатно се образује кроз овај програм добило више од 130 полазника, а више од 30 њих наставило је да гради каријеру у компанији.

У претходном периоду НИС је наставио да ради и на унапређењу пракси из области људских ресурса, па је тако током 2021. године имплементиранa SAP Success Factors платформа која је омогућила дигитализацију управљања људским ресурсима – од регрутације, селекције, онбординга и учења до талент менаџмента. Важно је истаћи и да је платформа НИС-а, ,„Поштовање, пре свега“, која је усмерена на оснаживање колективног радног окружења, као и на  развој културе сарадње, транспарентности и међусобног поштовања, у 2021. проглашена за један од најбољих HR пројеката у Србији. Реч је о додатном систему подршке запосленима, који се ослања на вредности компаније и начела корпоративне културе.  

Компанија НИС проглашена је за најпожељнијег послодавца у Србији и у претходном истраживању портала Poslovi.Infostud које је организовано 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *