НОВОСАЂАНИ ДОБИЛИ ЕКОЛОШКИ ПАРК: Свечано отворен Сентандрејски парк уз подршку компаније НИС

Настављајући да улаже у еколошке пројекте и добробит заједнице, компанија НИС подржала је изградњу и уређење Сентандрејског парка у Новом Саду. Пројекат чија  вредност износи  13,5 милиона динара, реализован је у оквиру НИС-овог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“, a житељи овог дела града добили су модеран парк који у свом саставу има дечје игралиште, спортске терене и теретану на отвореном, као и урбани мобилијар. Приликом изградње парка водило се рачуна о коришћењу еколошки прихватљивих материјала, као и обновљивих извора енергије, те парк поседује соларну расвету и паметну клупу. У циљу побољшања еколошке слике овог дела града, у парку су посађене аутохтоне саднице лишћарског и четинарског дрвећа. Свој допринос оплемењивању овог простора дали су и представници компаније НИС и Града Новог Сада, који су уз подршку чланова Клуба волонтера компаније НИС посадили и додатни број садница.

Свечаном отварању парка присуствовали су Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, Милош Стојановић, председник Еколошког удружења „Зелени Сад“, које је носилац овог пројекта реализованог у партнерству са ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад  и уз подршку Градске управе за заштиту животне средине и ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад.

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, изјавио је:

„Сваке године са компанијом НИС заједно организујемо бар један пројекат, а у претходној деценији смо реализовали бројне активности из различитих друштвених области. У пројекту „Заједници заједно“ у 2021. години смо се фокусирали на област заштите животне средине, а резултат видимо данас, у уређеној парковској површини и спортским теренима у Приморској улици. Хвала Нафтној индустрији Србије на томе што сваке године издвајају део свог профита и враћају га заједницама у којима послују. Нови Сад је, као седиште компаније у нашој земљи, природно високо позициониран на тој мапи инвестиција. Сентандрејски парк има велики значај за житеље, не само Слане баре где се налази, већ и Клисе и Видовданског насеља. Неискоришћена и потпуно неуређена површина, данас је добила прави квалитет и садржај, јер је на парцели од око три хектара примењена најсавременија технологија и постављен модеран урбани мобилијар, уз нове засаде дрвећа и зеленила. Хвала Удружењу „Зелени сад“ на чију смо иницијативу ово реализовали са компанијом НИС и свакако ћемо наставити да реализујемо овакве пројекте заједно са цивилним сектором“.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, рекао је да смо последњих година, „више него икада, сведоци важности одговорног пословања којим доприносимо бољем квалитету животне средине“.

„Зато НИС остаје посвећен напорима да допринесе напретку заједнице и трудимо се да активно учествујемо у њеном развоју. Посебно смо поносни на пријатељства која негујемо са локалним заједницама широм Србије и са којима реализујемо бројне пројекте у корист грађана. Наша сарадња са Новим Садом прави је пример таквог партнерства. Велико нам је задовољство што смо данас у прилици да свечано отворимо овај еколошки парк за који верујемо да ће свим посетиоцима, посебно деци, донети бројне радосне тренутке. Свако од нас има потенцијал да допринесе напретку заједнице. Наша визија је да радимо у корист генерација које долазе и том циљу остајемо посвећености и у будућности“, навео је Тјурдењев.

Милош Стојановић, председник Еколошког удружења „Зелени сад“, казао је да је парк нови еколошки кутак за све Новосађане.

„Још једном бих се захвалио компанији НИС чији је приоритет заштита животне средине и који већ годинама финансирају овакве пројекте. Надам се да ће тако бити и у будућности још више. Наравно, приоритет Града Новог Сада је заштита природне средине и овим новим парком добијамо једну лепу нову површину где ће наши грађани уживати. Желео бих да позовем све Новосађане да уживају у овом парку, да га чувају, да буду поносни зато што деци остављамо лепшу и чистију будућност“, рекао је Стојановић.

Након догађаја, на новим теренима одиграна је и ревијална утакмица најмлађих категорија  Кошаркашког савеза Србије, док је на дечјим игралиштима организиван богат програм анимације за најмлађе.

У Град Нови Сад, компанија НИС је у оквиру  програма „Заједници заједно“ до сада уложила 205 милиона динара, од којих је реализовано 100 пројеката намењених унапређењу квалитета живота и развоју заједнице у овом граду. Током протекле године, фокус НИС-овог програма друштвене одговорности били су пројекти из области екологије и заштите животне средине, те је компанија издвојила 107,5 милиона динара и подржала реализацију 29 пројеката у 12 градова и општина широм Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *