ЦЕНА (НЕ)ПРИНЦИПИЈЕЛНОСТИ

Државе које нису увеле санкције Русији неће имати ни рецесију, ни унутрашње политичке потресе. Раст ће им бити мањи од планираног само зато што ће поруџбине са Запада бити смањене због рецесије и због смањених инвестиција са Запада због колапса њиховог финансијског система

Председник Србије Александар Вучић је у недељу, 15. маја, гостовао на телевизији Прва. Овај текст анализира неке делове његових изјава.

ЈАСНИ СТАВОВИ Неколико кључних политичких ставова које је председник Вучић изговорио вреди цитирати због јасноће и није им потребан било какав коментар.

„Не дам територијални интегритет Србије ни по коју цену. Тачка.“ У складу са УН.

„Наставићемо са радом на повлачењу признања Косова.“

„Политика Србије је заснована на међународном праву и моралу. И моралу.“

„Брутално је саопштење (мисли се на Г7) против Републике Српске.“

„Самостална и независна политика Србије је важнија од путева, пруга, болница…“

„Наравно да неће (мисли се на Русију) признати независно Косово.“

„Још ће (мисли се на Србију) куповати оружје, шта хоће и од кога хоће.“

„Да прибегнемо промени политике Србије, само уз пиштољ уз слепоочницу.“

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Tоплица

    Одавно смо стекли разлоге да зебемо од Вучићевих категоричких тврдњи и зарицања. Памтимо случајеве кад су те тврдње у релативно кратком времену скретане под чак 180 степени.
    Но да ли је он довољно свестан да би се наше удаљавање од Русије пре свега по нас кобно завршило ? Ево нове коварности; подмеће нам се брзи улазак у ЕУ ! Али чак и да тако и буде, ми бисмо се унапред свесно и заувек, ради њиховог лилихипа, одрекли од свог народа у Републици Српској и на Светом Косову пољу ! Па како бисмо већ сутра сами себи изгледали ? Зар то не би био наш крај ?!
    Трпимо и гунђамо због кадрова попут Михајловићке, Милићке, Чомићке, Шормаза. . . али то већ плине као море и прети да потопи све ! И њега ! Докле овако ? Какав је крај томе ? Да ли су ти “кадрови” уопште мањина ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.