АМБАСАДОРОВ ГЛАС

ПИСМА ИЗ ТАМНОГ ВИЛАЈЕТА

Како објаснити чињеницу да само у БиХ амбасадор може да уведе санкције другој земљи – мимо овлашћења и сагласности свих чланова Председништва?

Тврдити да Запад воли ислам у Босни, равно је уверењу да је Алија био отац нације, неуморни заштитник интереса бошњачког народа. Чињенице демантују обе тврдње.

Истина је да је Запад интелигентно проценио да преко Изетбеговића (Алије и његовог сина Бакира), СДА, Муслиманске браће, Ал Каиде и ИСИЛ-а може да реализује своје темељне интересе, али и то да је Алија искрено спроводио само политичке амбиције Енглеза и Американаца, вајкајући се пред Арапима, Турцима и Иранцима.

ШМИТОВО ДОВИЈАЊЕ Потврда реченог стигла је недавно када је поводом подношења годишњег извјештаја Савјету безбједности у вези с радом канцеларије високог представника у БиХ мобилисана цела сарајевска политичка сцена.

Узбуну је изазвала вијест да би Руси и Кинези могли оспорити легитимитет Кристијану Шмиту, те да би се с говорнице Уједињених нација могао обратити предсједник Савјета министара Зоран Тегелтија.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.