Промоција књиге “Вучје срце” у Риму – истина о Косову и осиромашеном уранијуму

У Библиотеци под називом Аномалија у центру Рима је у суботу 7.маја одржана промоција књиге Вучје Срце аутора Марије Лине Веке 

Ова промоција, у библиотеци која је препознатљива као главно место окупљања противника англо-америчке окупације Европе у Риму, окупила је преко 50 људи који су помно слушали излагање о Косову, бомбардовању СРЈ 1999. године, последицама бомбардовања те распаду Југославије. Иако довољно упућени, посетиоци промоције нису могли да верују када су чули разне детаље  и мање познате чињенице о дешавањима на Косову,  као и у Републици Српској и Републици Српској Крајини, па су се као паралеле поменуле и неке теме из садашње Украјине.

Такође, после промоције је презентован филм по имену “Катастрофа” који говори о Косову, ситуацији у Церници и свакодневном животу људи који су тамо. Поред ауторке на промоцији је говорио и Неђо Катнић, фотограф, активиста и председник организације “Уједињење”.

Током саме промоције, слушаоци су имали прилику да чују многе њима до тада непознате чињенице о Србији, Косову те НАТО агресији на нашу земљу. Уз излагање о последицама бомбардовања са којима се грађани Србије суочавају и данас и суочаваће се вечно, једна од посетилаца је поставила питање и тиме отворила тему НАТО база на Сардинији, у којима се врше експерименти са уранијумом, што за последицу има све већи број људи оболелих од малигних оболења.
 
 
Уз повлачење паралела са употребом уранијума у Србији, те податком да је све већи број грађана Италије који ексхумирају своје преминуле који су живели у областима у околини  ових НАТО база, сама Марија Лина Века је истакла да није чудо што су откривене базе за експерименте у Украјини (биолошке лабораторије) с обзиром на то да на очиглед свих НАТО трује грађане Италије, док је марионетска влада слепа на проблеме обичног народа.
 
Такође посебну пажњу је изазвала изјава г. Катанића који је поврх свега истакао да се Европа налази на ивици провалије те да је само један корак дели од тоталног уништења и да је једини излаз из ове ситуације јесте концепт, како је навео, “европске Европе”. Под наведеним је Катанић подразумевао пронационалне снаге у свим европским зенљама које би упркос притисцима који долазе из САД и УК одбиле да улазе у сукоб са Русијом, који за последицу имају само слабљење Европе док САД користе тренутну ситуацију да се енормно богати продајући европским земљама оружје и нафту са Аљаске, коју купује од Русије по куд и камо повољнијој цени од оне за коју исту ту нафту продаје. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *